Nedmag/Flash dames terug op niveau3-1 winst op de Meeuwen

VOLLEYBAL - Na de mindere wedstrijden tegen Olhaco (2-3) en SSS (3-1) was er al herstel zichtbaar in de bekerwedstrijd tegen de Schutters uit Bergentheim. Iedereen in het Flash kamp was nieuwsgierig of de vrouwen tegen het geroutineerde team van de Meeuwen uit Zuidhorn dit herstel konden voortzetten. Dat konden ze dus wel, want de Nedmag/Flash dames wonnen de bekerwedstrijd met 3-1 van De Meeuwen. De setstanden waren 25-22, 25-12, 23-25 en 25-12.

Na een sterke openingsserie, waarin Flash meteen een 3-0 voorsprong pakte, speelde de ploeg wat slordig. De pass en de set-ups kwamen iets te scherp en de aanval zakte wat weg. De Meeuwen, met oud Flash-speelster Arenda Faber als spelverdeelster in de gelederen, maakten hier dankbaar gebruik van. Gedurende een flink deel van de set zag het publiek Flash knokken om weer terug in de race te komen.

Langzaam maar zeker begon de Flash-‘machine' te draaien en kon Esther Tunteler op alle posities de aanvalsters flink aan het werk zetten. Met name de steeds wisselende keuzes zetten de mid-blokkering van de Meeuwen op het verkeerde been. De Flashies, die tegen een 16-11 achterstand hadden aangekeken kropen steeds dichterbij. Ook de service begon te draaien toen de sterke en minder sterke stoppers waren gevonden. Boven de 20 maakten de Flashmeiden bijna geen fouten meer en werd de set gepakt met 25-22.

Dit smaakte naar meer en dus startte het Flash-team ook in de tweede set met opnieuw zeer degelijk spel. Ellin Frericks organiseerde het achterveld en dat leverde prima serve- en ralley-passes op. Op de buitenkant konden de " hardhitters" Sandra Laarman en Leonie Kragt zich lekker uitleven, terwijl Lisette Varenhorst (verhuisd naar de diagonaal door de afwezigheid van de geblesseerde Evelien Matthijssen) de verdedigsters van de Meeuwen angstige momenten bezorgden, door de enorme kracht waarmee die aanvallen binnenvielen.

Manon van Rheenen en Hilde Blokzijl slaagden er in om de midblokkering van de gasten vast te houden en scoorden desondanks goed en snel door het midden. Naarmate de set vorderde pakte de blokkering steeds beter de harde ballen van aanvalskanon Hennie Woldhuis van De Meeuwen. Het leverde een duidelijk 25-12 overwinning op.

In de derde set greep de Meeuwen de laatste strohalm om de wedstrijd te keren. De ploeg knokte voor ieder puntje, waarbij de inzet van de zwangere Henrieke Nijenhuis als Libero de aanvoer naar de spelverdeling zeker ten goede kwam. Flash kon de Noord-Groningse formatie niet goed van zich afschudden en toen de gasten bij 21-23 een licht voorsprong hadden gehaald, kwamen de Flashies nog wel langszij, maar dwongen de Meeuwen toch nog de setwinst af: 23-25.

De vierde set gaf een geheel ander beeld. Flash domineerde vanaf het begin van de set het wedstrijdbeeld. Zowel de aanval, het blok als de lage veldverdediging deden goede zaken en zorgden er voor dat De Meeuwen de ballen nauwelijks direct konden scoren. De servicevariaties deden de rest en in no-time stond er opnieuw een 25-12 setwinst op het telbord.
Door deze uitslag blijft Nedmag/Flash volop bovenin meedraaien. Sterker door verlies van Olhaco en Tjoba schuift de top weer helemaal in elkaar en hebben de eerste vijf ploegen elkaar nog volledig in het zicht. Donitas 18-59, Nedmag/Flash 17-58, Tjoba 17-55, Olhaco 16-54, Annen 16-52.