Overslaan en naar de inhoud gaan

Pruiverij en Kerstmarkt

Door op dinsdag, 7 februari, 2006 - 20:22
PRUIVERIJ / KERSTMARKT 2006.

In het kader van de 350ste verjaardag van Veendam is het afgelopen jaar voor het eerst in Veendam een Pruiverij georganiseerd. Evaluatie onder deelnemers en publiek geeft aan dat er gesproken kan worden van een succes. Dit is voor de Ondernemersvereniging Veendam Centraal (OVC) aanleiding geweest om onder eigen vlag ook in 2006 een Pruiverij te organiseren en wel op 15 en 16 september 2006 op het Museumplein. Daarnaast is de OVC van mening dat in Veendam voor het eerst in de geschiedenis een kerstmarkt moet worden georganiseerd en wel van 20 t/m 23 december 2006.

Algemeen
Onder de vlag van de OVC is een speciale commissie in het leven geroepen om beide evenementen te organiseren. Voor een deel zijn dit dezelfde mensen die ook in 2005 bij de organisatie betrokken waren. De commissie bestaat uit de volgende leden: Harm Hofman, oud-gemeentesecretaris (voorzitter);
Marscha Zimmerman , Randstad (secretariaat);
Gert Westerman, slagerij Westerman; Harrie Prins, oud-wethouder; Henk Hoeve, Plus Supermarkt; Appie Weij, hotel Parkzicht/restaurant "t Plein.

Pruiverij Evenals in 2005 is het de bedoeling, dat Veendammer ondernemers zich presenteren met exclusieve hapjes en drankjes. Het vorig jaar presenteerden zich 20 ondernemers. In 2006 wordt gestreefd naar maximaal 30 deelnemers. De Pruiverij start op vrijdagmiddag 15 september en eindigt zaterdagmiddag 16 september 2006. Alle hapjes en drankjes zullen te koop zijn voor 0.50 euro, 1.00 euro of 1.50 euro. Op de terrassen wordt marktprijs gehanteerd. Het geheel wordt wederom gecomplementeerd met kinderattracties en uiteraard muziek.

Kerstmarkt Naar Duits voorbeeld zal van 20 t/m 23 december 2006 op het Museumplein een kerstmarkt worden georganiseerd. In tegenstelling tot de Pruiverij is het niet primair de bedoeling dat wordt gewerkt vanuit identieke kramen. Dit als gevolg van het feit, dat het aanbod van ondernemers een geheel andere zal zijn. Ook zal en kan niet worden gewerkt met uniforme prijzen. Ook tijdens de kerstmarkt is er uiteraard veel muziek en sfeerverlichting.