Wildervank (zon) vergat te scoren

Door op maandag, 14 maart, 2011 - 18:00

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Derdeklasser Wildervank (zon) is er zondagmiddag niet in geslaagd om De Vogels op een nederlaag te tracteren. De elf van oefenmeester Bart Hartman bleef steken op 0-0. Aangezien koploper Ter Apel wel de volle mep punten pakte bedraagt de afstand drie punten in het voordeel van de Ter Apelers. Volgende week zondag gaat vv Wildervank op bezoek in Ter Apel en dan zal er gewonnen moeten worden om op gelijke hoogte te komen met de huidige koploper.

De eerste helft was Ter Apel de betere ploeg. "De veldbezetting vond ik bij hun beter", was de reactie van trainer Bart Hartman van Wildervank. Maar na de thee was Wildevank gevaarlijker en dat mondde uit in diverse kansen. De kwikzilverachtige vleugelaanvallers Ewoud Wolf en Maarten Wubbeling liepen keer op keer hun tegenstanders voorbij, maar de genadeklap was in geen velden of wegen te bekennen.

In de eerste helft kreeg De Vogels een paar goede mogelijkheden maar 18-jarige doelman Robert Smit van Wildervank wist niet van wijken. De bezoekers voerden de druk een beetje op maar het zette geen ‘zoden aan dijk ‘. De rust ging dan ook in met de 0-0 brilstand. Na de hervatting kwam er een ander Wildervank uit de kleedkamers.

Wildervank-speler Ewoud Wolf passeerde een aantal tegenstanders maar de afwerking was niet zuiver genoeg om doelman Michel Boonstra van De Vogels te verrassen. Ook Kor Oldenburger deelde in de aanvallende malaise. De lange aanvalsleider kon het verschil ook niet maken. Later was het weer de ‘speedy-gonzales ‘ Wolf die op avontuur ging maar zijn schot ging rakelings bij de tweede paal naast.

En zo bleef de stand 0-0. Wat opviel was de meesterlijke wedstrijd van de 21-jarige Mark Hofman. De zoon van de oud-doelman van Wildervank Evert Hofman, speelde een vorstelijke partij in het hart van de verdediging. Waarop ‘Mister' Wildervank Goos Boers opmerkte dat ‘Hoffie' een ‘wereldpartij' speelde.