Verdiende zege BV Veendam

Door Jacob Kuipers

EMMEN - BV Veendam heeft in de uitwedstrijd tegen FC Emmen goede zaken gedaan. De Veendammers wonnen twee minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Kuipers de wedstrijd met 1-0. In het strafschopgebied tikte Malenovic in een kluwen van spelers raak. Het was een dik verdiende overwinning voor de mannen van oefenmeester Joop Gall. Het was trouwens de eerste uitoverwinning sinds 1999 van BV Veendam.

De eerste kans was voor de Emmenaren, maar Roye schoot hoog over. Daarna was het Veendam-speler Anco Jansen die te hoog mikte. Een vrije trap van Veendam-speler Vicente kon Rozema niet de juiste richting mee geven. Hij kopte net over de lat. En een minuut voor tijd was het Emmen-speler De Vries, die zijn voorzet tegen de lat zag belandden.