Dames Nedmag/Flash kansloos tegen hekkensluiter.

Archieffoto

VOLLEYBAL - De volleybaldames van Nedmag/Flash zijn er niet in geslaagd de nipte nederlaag tegen Olhaco (2-3) goed te verwerken. In de vooruitgespeelde wedstrijd op maandagavond 14 februari werd met 3-1 verloren van hekkensluiter SSS. In sporthal "de Klabbe" in Emmer-compascuum hadden de Veendamse dames een collectieve off-day.
Meteen in de eerste set begon Flash met 7 foutserves en liep al direct achter de feiten aan. SSS speelde met volle bezieling en joeg op elke bal die de "Flashies" over het net brachten. En met succes! Want hoewel de Flash-meiden nog wel dichtbij kwamen wist de thuisploeg de winst te pakken: 25-23.

In de tweede- en derde set hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg knokte voor iedere punt, terwijl de gasten grossierden in eigen fouten, zowel verdedigend als aanvallend. Steeds werden de Veendammer dames gedwongen tot het inhalen van een achterstand, maar daar was het spel niet naar. De stop kwam te ruim of te scherp, hetgeen in beide gevallen resulteerde in te voorspelbaar aanvalsspel.

Ook de aanval van de gastvrouwen maakten veel meer fouten als gebruikelijk. Wissels en time-outs konden het tij ook niet keren. Daar maakte de thuisploeg terecht dankbaar gebruik van en pakte ook deze twee sets: 25-15 en 25-15. In de vierde set werkte het slappe eigen spel en het onvermogen om de wedstrijd te doen kantelen op de lachspieren van de Flashies.
En juist deze houding leverde een wat vrijer spel op en een aantal scores waarmee de dames ineens het voortouw konden nemen. Zonder tot grote hoogtes te stijgen wisten de Flash-meiden deze set ineens wel te winnen en op die manier de eer nog een klein beetje te redden: 15-25. En wat was nu de oorzaak van het matig presteren van de Flash-dames. Ja, Evelien Matthijssen was afwezig wegens een rugblessure. Een argument kon ook zijn dat de ploeg hun zelf opgelegde druk - hoge plek op de ranglijst - niet aankon.

Eigenlijk doet het er allemaal niet toe. Om bovenin te blijven meedraaien moet je, je gewoon voor iedere wedstrijd opnieuw oppeppen, en het beste wat er in zit, er ook willen uithalen. In ieder geval gewoon van wedstrijd tot wedstrijd de strijd aangaan en dan zien waar het schip strandt.
Voor de Nedmag/Flash dames is de eerste confrontatie de bekerwedstrijd op maandag 28 februari uit tegen de Schutters in het verre Bergentheim (achter Hardenberg). Gelukkig hebben de dames nog even "hersteltijd" om deze wedstrijd uit het systeem te trainen.