Annen-Nedmag/Flash 1-3

Door op vrijdag, 11 februari, 2011 - 16:55

VOLLEYBAL - Vallen en opstaan tijdens dagje snowboarden, maar tegen Annen wist Flash de moeilijke uitwedstrijd toch te winnen met 3-1.

Na de gedwongen rust van vorige week (geen competitie) waarin de dames van volleybalvereniging Flash, het volleybal even vergaten. Ze zochten het Duitse eiland Borkum op om een dagje te gaan snowboarden (veel vallen en lachen). Maar afgelopen zaterdag was het weer tijd om de planken voor de sneakers in te ruilen. En niet tegen de minste tegenstander, namelijk naaste buur Annen. Deze ploeg is al jaren een stabiele waarde in de regiodivisie en behoort tot de groep van 6 ploegen die knokken om de bovenste posities. Maar ondanks dit uitstapje wisten de vrouwen van Flash toch de uitwedstrijd winnend af te sluiten. De setstanden waren 22-25, 21-25, 25-23 en 13-25.

Enigszins gehandicapt begonnen de Flashies aan de klus. Christa Tuntelder en Marloes Ham hadden verplichtingen met dames 2 en buitenaanvalster Sandra Laarman kon alleen in het achterveld worden in gezet, vanwege haar pinkblessure in Ommen. Coach Ron Hekkelman stuurde spelverdeelster Esther
Tuntelder, diagonaal speelster Evelien Matthijssen, de midspeelsters Lisette Varenhorst en Hilde Blokzijl en de buitenspeelsters Leonie Kragt en Vera Smeenge en natuurlijk libero Ellin Frericks als vertrouwd organisator van de verdediging als "starting line-up" het veld in.

Na enig aftasten aan weerskanten van het net begon de puntenmachine langzaam te draaien. De opdrachten bij Flash waren duidelijk: speel snel en gevarieerd en serveer op een dusdanige manier dat de tegenstandsters het moeilijk krijgen. De tegenstander speelt degelijk maar niet erg snel en met een zwervende spelverdeelster schakel je in hoge mate de middenaanval uit. Dit spelletje verliep redelijk en Flash liep uit naar 7-11.

Toch was met name de spelopbouw wat onrustig en er was sprake van onbalans in de stop, zodat de dadendrang in de aanval haperde. Annen kwam weer wat terug tot 17-19, maar verder lieten de Nedmag-meiden het niet komen. De stopwissel Sandra Laarman voor Leonie Kragt bracht de set in veilige haven:
22-25.

In de tweede set een gelijksoortig wedstrijdverloop. Flash startte goed en neemt een voorsprong, maar ziet door eigen foutjes in de spelopbouw Annen tot twee maal toe het geslagen gat dichten. Zonder wissels dit keer wisten de Veendamse meiden de set opnieuw te winnen: 21-25. Ondanks deze riante
tussenstand is de coach niet volledig tevreden over de gaatjes in de spelopbouw.

De opstelling in de derde set wordt omgegooid. Manon van Rheenen wordt midvoor en Lisette Varenhorst verhuist naar de diagonaal. En het stoppend vermogen van Evelien Matthijssen wordt ingezet op de buitenpositie om meer balans in de stop te krijgen. Een half team verwisselt op die manier van plek, maar het is dit jaar de mentale kracht van de Flashies, dat ze daar niet van in paniek raken.

Flash gaat gewoon door met scoren en neemt opnieuw een goede 4-8 voorsprong. De spelopbouw verbetert wel maar Annen toont aan dat ze bereid zijn om voor de laatste kansen in de wedstrijd te knokken en vechten zich terug in de wedstrijd. Via 13-13 wordt zelfs een 21-19 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord getoverd. Opnieuw een stopwissel (Sandra Laarman voor Vera Smeenge) en een rondje netwerk voor de harde klappen (poweraanval van Leonie Kragt voor Evelien Matthijssen) brengt de Flash ploeg nog wel terug in de buurt, maar de ommekeer komt net te laat: 25-23.

In de vierde set blijken de meiden van Flash de tegenslag van de derde set goed te hebben verwerkt. De aangepaste opstelling blijft staan ondanks het setverlies schieten de dames furieus uit de startblokken. Via 7-11 en 10-17 neemt Flash het initiatief volledig in handen. Bij deze stand wisselt coach Ron Hekkelman nog een keer Sandra Laarman voor Vera Smeenge om Annen de kans te ontnemen de stop te ontregelen en die gedachte slaagt.

Via 12-20, waarna Flash zich nog een paar foutjes permitteert, wordt de set en wedstrijdwinst veilig gesteld: 20-25. Een groot compliment voor de flexibiliteit en de brede inzetbaarheid van de meiden, die met beperkte mogelijkheden een optimaal resultaat wisten te boeken in een moeilijke uitwedstrijd.