Aquila 2 wint in matige wedstrijd van BV Millwings

Door op woensdag, 8 december, 2010 - 10:36

BASKETBAL - In de derde klasse B is de 2e speelronde aangebroken. De 2e van de in totaal 3 ontmoetingen worden nu gespeeld. Voor het tweede team van basketbalvereniging Aquila betekent dit een weerzien met BV Millwings. De eerste ontmoeting in Winschoten eindigde in een krappe overwinning voor Aquila 2. Destijds bleek de start van de competitie iets te vroeg voor Aquila 2. Het team was conditioneel niet sterk genoeg en de spelers waren nog niet op elkaar ingespeeld. Maar de tijd heelt alle wonden en de Wildervanker Basketballers grepen nu wel de winst. Met een overwinning van 75-55 zegevierden ze in de Wildervanckhal.

De spelers van Millwings hebben de eerste wedstrijd lang voor gestaan om vlak voor tijd de match te verliezen. Zij waren uit op eerherstel van de eerste wedstrijd in de Molenstad. In het eerste kwart nam Aquila al snel een voorsprong. Via center Jeroen de Wit werden de punten gemaakt. Na een rake driepunter van Millwings in de derde minuut begonnen zij ook meer punten te pakken.

Veel schoten vielen niet raak, maar ze wisten wel veel aanvallende rebounds te pakken. Dit resulteerde er in dat na 6 minuten Millwings een kleine voorsprong had van 8-11. Daarna stelde Aquila orde op zaken door de verdediging beter te sluiten. Millwings wist geen veldscores meer te maken. Aquila kon terugkomen en via 2 breaks in de laatste minuut werd er een kleine voorsprong van 18-12 gerealiseerd.

Aquila ging het tweede kwart meteen bezig met het vergroten van de voorsprong. Willem Jan Bos had weinig te duchten van de fysiek zwakkere centers van Millwings en wist zodoende eenvoudig te scoren. Na nog een rake driepunter van Millwings in de derde minuut wisten zij 5 minuten lang niet te scoren.

Zo liep Aquila snel uit naar een 36-17 voorsprong. De laatste 2 minuten verliepen moeizaam. Er werd in de verdediging een stap minder hard gezet, waardoor Millwings weer wat kansen wisten te creëren. Via 2 rake driepunters in de laatste 2 minuten wisten zij hun achterstand iets te verkleinen. De ploegen gingen de rust in met een 40-25 stand voor de thuisclub.

In het derde kwart werd duidelijk dat in deze wedstrijd Millwings conditioneel de mindere ploeg waren. Tot aan de derde minuut wisten ze nog enigszins bij te blijven. Daarna ontstonden er door de vermoeidheid grote gaten in de verdediging. Via Mark Hofkamp op de break werden de scores gepakt. Jeroen de Wit kreeg op de center positie ook geen weerstand en had alle ruimte om mooi om zijn tegenstanders heen te draaien.

De schotkracht van Jan Willem Tijmes maakten het werk in de aanval af. Verdedigend werd in de laatste 6 minuten slechts 2 scores geïncasseerd waardoor de voorsprong van Aquila was uitgelopen naar 61-37. Het leek wel of de spelers van Millwings in het vierde kwart al een begin van hun straftraining kregen. Ze werden het veld ingestuurd met de opdracht om ineens een full court press te spelen.

Met een achterstand van 25 punten leek het voor de uitslag van de wedstrijd niet veel meer uit te maken. Toch raakten de spelers van Aquila in de war.
De eerste 4 minuten wisten ze maar 1 score te maken, terwijl Millwings via 2 rake driepunters toch aardig wat punten pakten. Daarna herstelden de heren van Aquila zich.

De wedstrijd eindigde in een rommelig tafereel. Millwings had de kracht niet meer om productief te zijn vanuit hun press. Aquila wist hiervan te profiteren. Het veld lag enkele malen wijd open en via Mark Hofkamp werden nog punten gepakt. Zo eindigde de wedstrijd in 75-55 voor Aquila.

Door deze overwinning stijgt Aquila naar de 2e plek in de competitie. Aanstaande zaterdag volgt een belangrijke uitwedstrijd tegen BV Arrows. Zij staan met een wedstrijd minder gespeeld, 1 punt achter op Aquila.