Zaalvoetbal

In de hoofdklasse werden afgelopen week slechts twee wedstrijden gespeeld. Kampioen Grandcafé Rembrandt kwam twee maal in Aktie. Maandag werd hekkensluiter Sita met 5-1 geklopt, mede dankzij twee treffers van Ewoud Wolf. Vrijdag speelde Rembrandt met 3-3 gelijk tegen OG Team, dat nog zonder puntenverlies was. Door deze resultaten heeft Rembrandt aansluiting gekregen met de subtop en is de achterstand aan wedstrijden weggewerkt.

Bij de wedstrijd OG Team- Rembrandt ontbraken aan beide kanten een aantal spelers, beide teams hadden slechts één wissel. OG team zette de tegenstander gelijk onder druk maar het was Rembrandt dat bij de eerste aanvallende actie gelijk scoorde via Ronald Gort, dit na goed voorbereidend werk van Nils Zuidema. OG Team kreeg talrijke kansen, zo schoot Jos Boiten
op de paal, maar wist voor rust slechts één keer te scoren via Dick Ploeger (1-1).

Keeper Marco van Tongeren van Rembrandt hield heel wat tegen. In de tweede helft nam Rembrandt zowaar een 1-3 voorsprong. Eerst schoot Gort vanaf links keihard raak en even later was het Ruud Naarsingh die een man meer situatie afstrafte. Maar toen was het showtime voor Michael Ploeger die in de laatste tien minuten vijf kansen kreeg, waarvan hij er twee benutte. Met de 3-3 uitslag mochten beide teams tevreden zijn.

Overgangsklasse
In de overgangsklasse ook twee wedstrijden. Subtopper TTK haalde met 13-1 uit tegen Bijmolt. Bij rust was het al 7-0. Jeroen Buurke werd topscorer van de week met 7 treffers. Glasgarage 1 won nipt met 4-3 van Van Ringh/Gouden Schaar 1, dat na een snelle 2-0 achterstand nog goed terug kwam.

Eerste klasse
In de 1e klasse leed nummer drie De Jong en Laan 2 een verrassend grote nederlaag tegen middenmoter Broekema, dat met 8-2 won. De Ontmoeting haalde ook uit tegen Euromail, getuige de 9-1 zege. Avebe- NVL werd 2-3. Dussel scoorde beide goals voor Avebe.

Tweede klasse
In de 2e klasse leed koploper Fc Titanium ook voor het eerst puntenverlies. Tegenstander JP Vollenhove werkte in de slotfase een 1-3 achterstand helemaal weg (3-3) en had bijna zelfs nog gewonnen. Ruiter (Vollenhove) en Banto namen alle goals voor hun rekening. Horripilante naderde Titanium tot op één punt door met 9-2 te winnen van Hepro. Nobbe scoorde vier maal.

Nummer drie Veendam 1894 klopte Prins Elektro met 5-3. Hier was Pepping drie maal trefzeker. Partypalace Rumors is tussendoor van de 3e klasse overgeheveld naar de tweede klasse en begon gelijk met een 8-2 zege op Smurfit Kappa. Team 49-ers kreeg drie punten cadeau omdat Schuur GV geen team kon formeren.

Derde klasse
In de 3e klasse nam Klusfabriek de plaats in van Partypalace. De debutant verloor met 2-9 van Sportplein, dat nu vierde staat. Nummer twee Rainbow Events bracht nummer drie Glasgarage 2 de eerste nederlaag van het seizoen toe (1-3). Lange tijd stond er 1-2 op het scorebord en was Glasgarage dicht bij de 2-2 maar in de slotfase maakte Scholtens de beslissende 1-3.
Keukenspectrum en Van der Veen waren goed aan elkaar gewaagd. Het werd tenslotte 5-4 met drie treffers van Scholte en Bijl (v.d.Veen). Koploper BMC kwam niet in actie.