NEDMAG/Flash dames te wisselvallig,3-2 verlies tegen taai Dalen.

Door op woensdag, 24 november, 2010 - 16:18

Door Jacob Kuipers.

Het eerste vrouwenteam van volleybalvereniging Flash uit Veendam zijn er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om de zesde overwinning in de Regiodivisie dames te behalen. In de Parkstadhal verloren de vrouwen van coach Ron Hekkelman met 3-2 van Dalen. De Flashies nemen de vijfde plaats in groep 3 D. De setstanden waren: 23-25, 23-18, 10-25, 25-14, 12-15.

Nadat donderdag de dames in de beker tegen Volklubol de volgende ronde wisten te bereiken door een pittige wedstrijd met 2-3 naar zich toe te trekken, moesten vandaag alle registers worden opengetrokken tegen Dalen. Deze ploeg kenmerkt zich voornamelijk door een gedegen knokkers mentaliteit gezien de zes 3-2 uitslagen die men tegen sterke tegenstanders wisten te
behalen.

De Veendamse gastvrouwen startten nog wel overtuigend en namen in de eerste set een sterke 16-8 voorsprong. Er werd goed snel en gevarieerd gespeeld en Dalen werd diep in de verdediging gedrukt. Vanaf dat moment begonnen de Zuid-Drentse dames zich terug in de wedstrijd te spelen en stokte de dadendrang bij de gastvrouwen. De pass viel weg en dus het gevarieerde aanvalsspel. Bij 21-20 lag Flash nog voor maar zag Dalen op het eind de set met 23-25 naar zich toe trekken.

In de tweede set probeerde Flash-coach zijn team wat meer balans in de pass mee te geven door wat mensen te wisselen. Zonder groots spel maar wel degelijk nam Flash een kleine voorsprong en wist die eigenlijk gedurende de hele set vast te houden. Via 15-18 en 18 23 trok de thuisploeg de stand gelijk en kon de wedstrijd eigenlijk opnieuw beginnen.

De derde set was ronduit dramatisch vanuit Veendams blikveld bekeken. Zonder bijzonder goed te spelen denderde Dalen via 2-7 in slechts 3 opslagbeurten naar 6-14. Time-outs en wissels brachten geen verbetering in het spel van de NEDMAG-meiden. Kansloos werden ze naar een 10-25 nederlaag gedirigeerd. Weer werd alles in het veld omgezet, andere spelverdeelster, andere
midspeelster, de balans in de stopopstelling tegen beter weten in losgelaten en plotseling begon Flash weer te draaien. Volkomen tegen alle logica kreeg in deze set Dalen geen poot aan de Veendammer grond. Met name het opvoeren van het aantal ballen door het midden leverde veel punten op voor de Flash-sters. Dalen kon niet volgen en met 25-14 werd de score wederom gelijk getrokken.

Zoals het hoort was de vijfde set weer een loterij. Bij beide teams begonnen de duur van de wedstrijd mee te tellen en dat zag het publiek terug in het spel. Zelfs uitblinkster aan Flash-zijde Vera Smeenge moest aan het eind van de set nog even worden vervangen om druk te houden op de tegenstanders. Jammer genoeg maakte Flash net even een paar foutjes meer en wist Dalen de winst met 12-15 naar zich toe te trekken.

Zoals vooraf al aangegeven kan in deze klasse bijna iedereen winnen van elke andere ploeg, afhankelijk van de vorm van de dag. Het maakt de competitie wel lekker spannend, maar Flash zal volgende week in Zuidhorn weer alles op alles zetten om de nodige puntjes van de Meeuwen af te snoepen.