BV Veendam - RKC 3-3 Spektakel aan de Langeleegte

Tekst: Jacob Kuipers, Foto: actafotografie.nl

Publiekswissel voor uitblinker Qays Shayesteh van BV Veendam

LANGELEEGTE - In een sidderende wedstrijd hebben BV Veendam en RKC de toeschouwers aan de Langeleegte waar voor hun geld gegeven. Liefst zes goals waren er te bewonderen. Niet alleen de goals waren belangrijk. Ook het spelpeil van beide ploegen was een tien met een griffel.Veendam werd in de beginfase overklast door een zeer goed spelend RKC. Maar de Veenkolonialen wisten in het verloop van het duel, de partij naar hun hand te zetten. Eigenlijk mocht de ploeg van oefenmeester Ruud Brood blij zijn dat ze met een puntenverdeling weg kwamen uit Veendam.

In de 3e minuut kwamen de Waalwijkers op voorsprong door een goal van Fred Benson en na een half uur werd het zelfs 0-2. Door een eigen goal van Angelo Cijntje van Veendam. Maar Michael de Leeuw zorgde weer voor aansluiting:
1-2. Dat werd ook de ruststand. En de 52ste minuut was de Veendammer Pavel Cmoys, die beide ploegen op gelijke hoogte bracht: 2-2. Het werd in de 69ste minuut 2-3 door een goal van Robbert Braber. Maar Veendam kwam toch weer terug in de wedstrijd. Qays Shayesteh scoorde 3-3 op een wonderschone wijze.Een uitgemeten stiftbal daalde bij de tweede paal binnen. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg uitblinker Qays Shayesteh van Veendam een publiekswissel. Eindstand dus 3-3.