Nedmag/Flash dames niet langer ongeslagen na 3-1 verlies in Hoogeveen

Door Jacob Kuipers

Olhaco de terechte winnaar in Topper in Regiodivisie

VOLLEYBAL - Vol goede moed trokken de volleybalsters van Flash naar Olhaco uit Hoogeveen. Omdat de vrouwen van Nedmag/Flash in een overwinningsroes verkeerden. De drie laatste wedstrijden werden met 3-1 gewonnen. En een eerste plek op de ranglijst. Ja, dan zit je als ploeg lekker in je vel. En er was dus alle vertrouwen voor een goed resultaat. Maar ook Olhaco verraste eerder dit seizoen al menig tegenstander en was eveneens ongeslagen. En die ongeslagen status hielden ze want de Drenten wonnen de wedstrijd met 3-1. De setstanden waren 25-22, 25-18, 25-18, 17-25. Door deze nederlaag staat Flash in poule 3 D op de derde plaats.

Olhaco startte het meest overtuigend en nam met lastige serves en veel aanvalsvariaties het voortouw. Flash had, bijna traditiegetrouw, moeite om het ritme op te pakken. Met name de service pass bleef onder het normale niveau. Dit dwong spelverdeelster Esther Tunteler van Flash om vaak de buitenaanval te moeten aanspelen, waar een sterk en hoog blok klaar stond.

Pas rond het 20 ste punt kwam Flash op gelijke hoogte. Helaas floot op dat moment de tweede scheidsrechter de aanval ten onrechte af. Waardoor er een flinke discussie en veel onrust in het veld ontstond. Olhaco reageerde hier alert op trok de set naar zich toe: 25-22. In de tweede en een groot deel van deze set bleek Flash onvoldoende in staat weerwoord te bieden aan de moeilijke serves, waardoor nogal wat bellen wegsprongen.

De veldverdediging wist nog wel de nodige ballen van de vloer te plukken, maar dat deed ook de Hoogeveense verdediging. Aanvallend bleef het allemaal te voorspelbaar bij de Groningers. Eigenlijk haalde alleen Vera Smeenge zowel aanvallen als verdedigend haar normale niveau. De tweede- en derde set werd dus met 25-18 verloren. In de vierde set begreep Flash dat de laatste strohalm voor de neus bungelde.

Die werd gegrepen vanuit een serie erg moeilijke services waar de Olhaco-stoppers aan de andere netzijde veel moeite hadden. Plotseling begon ook de variatie in de aanval beter te lopen. Flash kwam via 9-15 naar 19-14. Olhaco stribbelde nog wel tegen, maar via solide side-out spel werd in ieder geval de eer en één punt gered: 17-25.

Aansluitend in de after-party bij de Mc leek het wel Hongerwinter. Uit alle hoeken en gaten werden de nodige bonnetjes te voorschijn getoverd om volop voordeel te kunnen scoren.
Hierdoor gesterkt kunnen de dames zich gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen SSS uit Emmer-compascuum op zaterdag 6 november om 18.30 uur in de Parkstadhal.