Aquila 2 verslaat ongeslagen koploper.

BASKETBAL - Na twee wedstrijden op rij te hebben verloren werd het weer hoog tijd om een wedstrijd winnend af te sluiten. Afgelopen zaterdag zou dit moeten gebeuren tegen Dyna '75 uit Heerenveen. Dyna had tot dan toe haar eerste 3 wedstrijden gewonnen. Hiermee waren ze gedeelde koploper. Desondanks was dit een wedstrijd die gewonnen moet worden om nog een leuk seizoen te draaien. Aquila kwam naar Heerenveen met goede bedoelingen en dit was duidelijk te zien in het eerste kwart. Binnen 3 minuten was de stand al 0-7. Er werd goed gespeeld, goede passing en goed naar de vrije ruimte gezocht. De verdediging hield vrij eenvoudig stand. De spelers van Dyna misten lengte en kracht. Aangezien dit wel bij Aquila aanwezig is was er heel weinig ruimte voor Dyna om inside de weg naar de basket te vinden. Hierdoor lukten hen het om in de eerste zes minuten slechts één keer te scoren. Een driepunter in de zesde minuut was het enige dat ze tegenover de scoringsdrift van Aquila konden zetten. Hiermee was de score in dit kwart voor Dyna bepaald. Ondertussen ging de trein van Aquila door en kwam iedereen tot scoren. Na het eerste kwart was er al een voorsprong van 5-19.

Het tweede kwart liet hier nog geen ander beeld in zien. Aquila wist steeds eenvoudiger te scoren. Gedurende de eerste zes minuten werd Dyna helemaal weggespeeld. Waar zij slechts 6 punten wisten te maken was het aan Aquila zijde Roelof van der Woude, Mark Hofkamp en Jeroen de Wit die de voorsprong tot grote hoogte wisten uit te breiden. Een voor de Friezen ontluisterende 11-44 achterstand stond op het scorebord. Een monster score lag in het verschiet. Het lukte echter niet om dit door te zetten. De spelers van Aquila lieten zich meezuigen in het slechte spel van Dyna. Door gebrek aan tegenstand werd er steeds slordiger verdedigd. Dit gaf ineens de ruimte die Dyna nodig had waardoor ze 9 punten op rij konden maken. Door ook nog een driepunter te raken werd de voorsprong aanzienlijk verkleind. Henk- Jan Eiten wist met de enige 2 scores in de laatste 4 minuten van het tweede kwart toch de negatieve spiraal te verbreken. De score aan het einde van het tweede kwart was 25-48.

Het spel in de derde kwart werd alleen maar slechter. Het leek er op dat geen enkele speler meer zin had in deze wedstrijd. De winnaar leek al bekend. De spelers van Aquila deden geen stap harder meer in aanval en verdediging. De spelers van Dyna konden gewoon niet beter. Doordat er in de verdediging van Aquila heel wat steken werden laten gevallen en weinig concentratie was wisten de Friezen dit kwart zo waar te winnen. Met een kwart stand van 17-14 werd er de voorsprong van Aquila weer iets verkleind.

Het vierde kwart was het aanzien eigenlijk niet waard en totaal overbodig om te spelen. Dit werd ingeleid door het steeds slechtere optreden van de scheidsrechters. Zij namen niet eens meer de moeite om voor fouten te fluiten. Dit tot soms grote ergernis van de spelers aan beide kanten. De scheidsrechters lieten echt alles toe en iedereen leek naar het einde van de wedstrijd te snakken. Als formaliteit werd dit vierde kwart uitgespeeld. Aan beide kanten werden nog wat punten gemaakt, maar grootst spel bleef verder uit. Desondanks was dit een zeer verdienstelijke overwinning en kan er in de competitie weer omhoog gekeken worden. Over 3 weken is de eerstvolgende wedstrijd voor Aquila. Dan mogen ze proberen om de eerste thuisoverwinning te pakken.