Zaalvoetbal Veendam uitslagen

Door op dinsdag, 19 oktober, 2010 - 22:14

Door Jacob Kuipers

ZAALVOETBAL - In de hoofdklasse van V&Z gaat MLS uit Zuidbroek na vier wedstrijden fier aan kop met 12 punten. Vrijdagavond won MLS nipt met 3-2 van Rembrandt , de kampioen van het afgelopen seizoen. Maar het had net zo goed andersom kunnen zijn want bij de 2-2 stand miste Patrick Gijsman twee fraaie kansen namens Rembrandt. Twee minuten voor tijd schoot Johan Buurke de winnende 3-2 binnen. Dat Gijsman moest meespelen bij Rembrandt, zonder wissels, tekent de personele problemen bij dit team.

Tot dusver kwam Rembrandt ook nog maar twee maal in actie omdat de spelers van de voetbalvereniging Wildervank tot 15 oktober niet op vrijdagavond in de zaal mochten spelen. In de eerste helft hield de defensie van Rembrandt zich aanvankelijk goed staande. Toen MLS na een kwartier het tempo opschroefde was het gelijk raak via Veentjer. Dat was ook de wisselstand. In de twee helft kwam MLS al snel op 2-0 dankzij Brust. Rembrandt ging toen de lange bal spelen.

Dat resulteerde eerst in een gemiste strafschop van Ronald Gort die echter even later uit een vrije trap wel 2-1 inschoot. Na zeven minuten werd het 2-2 door Patrick Gijsman. Beide teams gingen daarna voor de winst. MLS was de gelukkigste. Nummer twee Ucarcars kreeg gemakkelijk drie punten omdat Sita geen team op de been kon brengen. Debutant Bareveld 1 staat derde na de 3-2 zege op Tapperij De Kater.

In de eerste helft werd niet gescoord, Bart Koopman werd matchwinnaar namens Bareveld. Nummer vier is Winkler Prins dat maandag een moeizame 3-2 zege boekte op Rembrandt, dat toen voor het eerst in actie kwam. In de middenmoot won OG team in een doelpuntrijke wedstrijd met 8-6 van de Jong en Laan, dat een 0-2 voorsprong al snel teniet zag gaan; de ruststand was 4-3. Halverwege de tweede helft besliste Jos Boiten (hij scoorde 4x), in feite de wedstrijd toen hij uit een vrije trap 7-4 inschoot. Verder dan 8-6 kwam Jong en Laan niet.

Clias van der Laan voert Overgangsklasse aan Net als MLS gaat het team van Clias van der Laan in deze klasse met 12 punten uit vier wedstrijden aan de leiding. Clias klopte Bijmolt met 3-2 en Glasgarage 1 met 4-1, waarbij twee treffers van Wouter Broek. Pizzeria Mamma Mia boog een 0-2 achterstand tegen Stucbedrijf Jan Meijer om in een fraaie 5-2 zege, mede dankzij twee goals van Rolf en Van der Laan.

DWS Peijer/Licht verrassende koploper in 1e klasse Met 12 punten uit 5 wedstrijden staat DWS/Peijer verrassend op kop in de 1e klasse. Het team van coach Stevens won moeizaam met 2-1 van De Jong en Laan 2. Beste Hypotheek is tweede na de 5-2 zege op Avebe. QB Onderdelen won met 7-6 van NVL. Siebring was weer op dreef met vier goals. Bareveld 2- Broekema werd 5-2.

Overige uitslagen:
2A: Gizom/Windt- Vollenhove 1-6, Team 49-ers- Hepro 3-3. 3A: Keukespectrum- Wim Zijlema 4-0, Van der Veen- BMC 1-11.