Nedmag Flash-DIO Bedum 3-1

Door op woensdag, 13 oktober, 2010 - 10:28

VOLLEYBAL - De dames van volleybal vereniging Flash wonnen voor de tweede keer weer op vreemde bodem. Nu was DIO uit Bedum de tegenstander. Met een 3-1 overwinning gingen de Veendamsters weer terug naar de Parkstad. De setstanden waren :
25-19, 26-28, 16-25, 21-25.

In de tweede achtereenvolgende uitwedstrijd bleek een licht gehavend (Marloes Ham ontbrak vanwege werk en Lisette Varenhorst beperkt inzetbaar vanwege een teenblessure). Bijna traditioneel hadden de Veendamsters het moeilijk in Bedum. Evelien Matthijssen, Christa Tunteler, Vera Smeenge, Sandra Laarman, Hilde Blokzijl, Manon van Rheenen en Libero Ellin Frericks vormden de startopstelling in de eerste set.

Nedmag/Flash liet in de eerste set het initiatief aan de gastvrouwen. De bezoeksters pasten slordig en vergaten en ook aanvallend waren ze niet bij de les. De eerste set ging dan ook met 19-25 verloren. Ook de tweede set bleef onder het goede niveau van de laatste weken. Er vielen ballen tussen speelsters op de grond, die normaal gesproken simpel worden verwerkt.

Ook de servicepass bleef met regelmaat haperen. Aan het eind van de eerste set had Esther Tunteler haar zus Christa afgelost in de spelverdeling en halverwege de tweede set mocht Leonie Kragt op de plaats van Vera Smeenge proberen wat meer leven in de brouwerij te brengen. Langzaam maar zeker kwam er wat "schwung"in het Veendammer spel en met 26-28 werd de eerste setwinst binnen geloodst.

Vanaf dat moment begon Flash het spel meer te sturen. De snelle aanval kwam stukje bij beetje op gang en de blokkering begon killbloks te produceren.
Het was DIO in deze set allemaal te machtig en Flash bracht met een keurige
16-25 een voorsprong op het bord. Dit spelletje werd goed voortgezet in de vierde set.

Hoewel de thuisclub aanklampte wisten ze Flash niet meer zo onder druk te zetten als in het begin van de wedstrijd: 21-25. Ten opzichte van vorig jaar zijn de meiden van Flash daarin gegroeid, mindere wedstrijden worden nu toch in winst omgezet.

Het levert Flash een hoge positie de ranglijst op, maar de meiden zullen vast en zeker nog wel eens tegen een verliespartij oplopen. Aanstaande zaterdag ontvangt Flash Annen in Veendam (Parkstadhal). Een team waar Flash het altijd heel moeilijk tegen heeft. "Daar zullen we in ieder geval uit een heel ander vaatje moeten tappen, willen we weer met zo'n goed resultaat van het veld stappen", aldus coach Ron Hekkelman.

Op 16 oktober speelt NEDMAG/Flash D1 de thuiswedstrijd tegen Annen. Aanvang 18.30