Aquila 2 gaat strijdend ten onder

Door op dinsdag, 12 oktober, 2010 - 21:09

BASKETBAL - Afgelopen zaterdag stond de derde wedstrijd op het programma tegen de Highlanders uit Uithuizen. De Highlanders hebben zichzelf opgeworpen als de titelkandidaat en dus stond er een zware avond op het programma van Aquila. Ondertussen beginnen de mannen van Aquila 2 langzaam op elkaar ingespeeld te raken.

Het eerste kwart begon meteen voortvarend. Highlanders werden overdonderd en Aquila vloog over de tegenstander heen. Binnen 3 minuten was er een voorsprong van 7-0. Pas toen Highlanders in de 4e minuut een driepunter raak schoot kregen ze wat meer grip op de wedstrijd maar wisten zelf verder ook nog weinig te creëren. Pas vanaf een rake driepunter in de 8e minuut kwamen ze eindelijk los. Waar Aquila even de weg kwijt was vloog nu Highlanders over Aquila heen en werd er snel een voorsprong opgebouwd van 9-17.

Het begin van het tweede kwart was weer een prooi voor Aquila. Er werd snel rond gespeeld en doordat de forwards breed stonden en de centers goed voor hun verdediger kwamen, konden zij goed worden aangespeeld door de forwards. Willem Jan Bos draaide meerdere keren eenvoudig om zijn sterke tegenstander om te scoren. De Highlanders hadden meteen 3 rake driepunters als antwoord. Ondertussen kwam het gevaar van Aquila nog steeds via de insnijdende centers. Verdedigend stond er een sterker blok om de aanvallen van Uithuizen tegen te houden. In de laatste 5 minuten wisten zij slechts 4 punten te maken. Dit gaf Aquila de gelegenheid om haar tegenstander langzaam binnen te halen. Zo stond er op het scorebord een ruststand van 26-30.

Uithuizen liet in het derde kwart nog maar eens zien dat ze moeilijk op gang kwamen want in de eerste 3 minuten wisten ze weer geen enkele score te maken. Daarentegen scoorde Aquila 3 afstandsschoten waaronder 2 driepunters van Jan Willem Tijmes en Roelof van der Woude en werd er weer een voorsprong van 34-30 gepakt. Daarna zakte het helemaal in bij de Veendammers. Bij de Highlanders werd er een versnelling hoger geschakeld. Slechts 4 punten in 7 minuten lieten zij toe. Highlanders waren onder het bord duidelijk de mindere van de 2 ploegen. Daarom moesten zij de punten vanaf de kop zien te pakken wat goed uitpakte. Toen ze in de laatste 3 minuten ook nog een succesvolle "half court press" wisten neer te zetten leek er iets te breken bij Aquila. Aan het einde van het derde kwart was hun voorsprong alweer uitgelopen naar 40-50.

In het vierde en laatste kwart moesten alle zeilen worden bijgezet, zodat Aquila nog een kans zou hebben op de overwinning. Beide kanten waren moegestreden van de voorgaande drie kwarten. Aan beide kanten werd er geforceerd om scores te maken. Er was dan ook geen enkel moment dat Highlanders de voorsprong wist uit te breiden of dat Aquila de achterstand wist goed te maken. Scores vielen om en om en aan het einde van de wedstrijd was het verschil nog steeds 10 punten. Aquila 2 heeft hard gevochten maar trokken uiteindelijk met 49-59 aan het kortste eind. Komende zaterdag is er een nieuwe kans voor Aquila 2 om zich te bewijzen. In Heerenveen wordt de uitwedstrijd tegen Dyna'75 gespeeld.