Nedmag/Flash dames winnen ook lastige vrijdagavond wedstrijd in Dwingeloo

VOLLYBAL - Aan het eind van een werkweek nog even een potje spelen wordt door de meeste "zaterdagteams" als moeilijk ervaren. In de wetenschap dat DOK dit jaar wel heel sterk verjongd was, trokken de voleybalsters van Nedmag/Flash vol goede moed naar Dwingeloo. De start was goed, met een mooie serie van 3 servicepunten zette Flash de toon. De piepjonge thuisploeg bleek er echter niet bijzonder van onder de indruk en nam het initiatief over. Maar het was tenslotte Nedmag/Flash, die met een 3-1 overwinning aan het langste eind trok. De setstanden waren 30-28, 26-28, 16-25 en 20-25.

Flash moest meer verdedigen als het eigenlijk wilde en had er duidelijk moeite mee om het ritme te vinden. Steeds nam DOK een voorsprong, die pas tegen het eind van de set gelijk getrokken werd. Vanaf 23-23 bleef het gelijk op gaan en kon het balletje beide kanten op rollen. Het viel tenslotte met 30-28 naar DOK.

Daarom moest er door Flash nog nadrukkelijker op de aanval worden gespeeld en de stop moest verbeterd worden. Flash kwam met enige wissels. Sandra Laarman kwam voor Marloes Ham, Manon van Rheenen voor Lisette Varenhorst in de hoop daarmee meer stabiliteit binnen de lijnen te krijgen. Het ging wat beter, maar de ploeg uit Dwingelo liet zich niet afschudden.

Ook nu werd het een spannende set, waarbij vooral de sterke diagonaal aanvalster van DOK veel punten rechtdoor wist te scoren. Halfweg de set wisselde Flash nog eens. Leonie Kracht voor Evelien Matthijssen in het veld en zij moest voor nog meer slagkracht zorgen. Het bleef echter spannend tot het einde. Flash hield het hoofd echter wel koel en toonde zich volwassen door het side-out spelletje naar zich toe te trekken met 26-28.

De derde set startte chaotisch vanwege een foute opstelling door de coach van DOK. In no-time walsten de NEDMAG-meiden naar een 2-7 voorsprong, de tegenstanders in verwarring achterlatend. Toch was al deze onrust niet goed voor het "Flash-spelletje", door eigen fouten kwamen de Drenthen weer terug naar 10-10. Toen werden de ruggen gerecht aan Veendammer zijde, en begon de ploeg eindelijk met overtuiging te spelen.

De aanvalsters scoorden weer en libero Ellin Frericks grabbelde weer een aantal onwaarschijnlijke reddingen van de vloer (je raakt er zo snel aan gewend ). Deze set werd met 16-25 ingepakt en meegenomen. De vierde set liep het allemaal veel makkelijker. De eerste paar puntjes bleef DOK nog in het spoor, maar daarna liep Flash steeds iets verder weg.

Al in een vroeg stadium werd de knop omgezet in een side-out ritme, Dat wil zeggen, zelf scoren en als de tegenstander een bal scoort de bal direct weer terug halen en het spel overnemen. Hierin is de groep erg volwassen gaan spelen. Ook deze set werd door Flash gewonnen: 20-25.

Volgende week wacht de ploeg opnieuw een uitwedstrijd, nu tegen DIO in Bedum.