Wildervank (zon) - FC Lewenborg 4-1

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Wildervank (zon) zit momenteel aan de winnende hand. Na drie competitiewedstrijden heeft de ploeg van de nieuwbakken trainer Bart Hartman 9 punten vergaard in de derde klasse C. En is samen met Haren en Musselkanaal koploper in deze klasse. FC Lewenborg kon ook niks veranderen aan de ongeslagen status van de roodhemden. Aan de Woortmanslaan in Wildervank werden de Stadjers met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Wildervank had een pikstart. De Lewenborgers schrokken hier zo van dat ze binnen vijf minuten op een 2-0 achterstand stonden. Routinier Daan Hoving scoorde zoals ze dat van hem gewend zijn. Met een daverend schot liet hij de doelman van Lewenborg kansloos. Daarna was het spits Kor Oldenburger die met een kopstoot voor 2-0 zorgde. Na een voorzet van Ewout Wolf. Oefenmeester Hartman daarover: " De tegenstander was toen mentaal gebroken."

De koek was nog niet op voor Wildervank en de uitblinkende Marcel Gelderloos doelpuntte met een fantastisch mooie goal. Hij rukte op richting het vijandelijk gebied en via een kapbeweging schoot hij het leer over de doelman van Lewenborg heen. Dat was dus 3-0 en de aanhang van Wildervank ging er even goed voor zitten. Want er zat nog meer in het vat, dachten ze.

Ja, dat dachten ze, maar het werd geen doelpuntenfestival. En dat zat er toch wel in tegen een tegenstander die bepaald niet tot de sterkste ploegen van de derde klas mag worden gerekend. Na 24 minuten was het weer bingo voor Wildervank, maar de dienstdoende scheidsrechter floot voor buitenspel en het feest ging niet door. De rust ging dus in met een 3-0 voorsprong voor Wildervank.

Wederom had Wildervank na de thee weer een snelle start. Na 2 minuten was de speedy gonzales van de gastheren zijn tegenstander weer eens te snel af. Voor zijn directe tegenstander zat er niks anders op dan hem in het strafschop gebied onderuit te halen. Een strafschop dus en Jeroen Jannenga belastte zich hiermee, maar hij mistte. En de 59ste minuut was er een opstootje met de assistent-scheidsrechter van Lewenborg.

Hij was teveel met het publiek van Wildervank bezig en toen vond de trainer van Lewenborg dat hij moest worden vervangen. Na dit incidentje dat totaal niks met voetballen te doen had, pakte Wildervank haar ritme weer op. En weer was weer Kort Oldenburger (ooit gevoetbald bij Veendam 1894 en 2 jaar niet gevoetbald), die bij de tweede paal klaar stond en 4-0 binnen schoot.

De wedstrijd was dus al lang beslist en in de 80ste minuut mocht Lewenborg zowaar nog een strafschop nemen, omdat een aanvaller van hun binnen de beruchte lijnen werd aangetikt. Het leek veel op een swalbe, maar deze man heeft er voor door geleerd en legde de bal op de stip. Dit buitenkansje liet Lewenborg zich niet ontnemen en de eindstand werd 4-1 in het voordeel van Wildervank. Oefenmeester Hartman van Wildervank was zeer tevreden over het optreden van doelman Jeffrey Oosting.

Af en toe zie je merkwaardige toeschouwers bij een voetbalwedstrijd. Het zijn nou niet bepaald mensen die de publiciteit opzoeken. Maar ze worden herkend aan iets merkwaardigs. Vooral in deze tijd. Bijvoorbeeld deze heer van stand. Deze man is uitgedost met een ouderwetse dikke sigaar. Waar zie je dat nog.