Cambuur-Veendam 0-1

Door op zaterdag, 18 september, 2010 - 09:05

Doelman Peter van der Vlag weergaloos
Van der Vlag was de held in Leeuwarden

LEEUWARDEN - In een aantrekkelijke wedstrijd heeft BV Veendam in Leeuwarden voor een geweldige stunt gezorgd. In de allerlaatste minuut dompelde Marnix Kolder SC Cambuur in diepe rouw. Een voorzet van Rene Wessels-even buiten het strafschopgebied- zorgde ervoor dat Kolder het speeltuig met de borst opving en via zijn voet promoveerde hij het speeltuig tot een goal: 0-1.

Door deze zege staat de ploeg van oefenmeester Joop Gall weer in de plus. De twee punten die nog in mindering waren, werden door deze zege en één keer weg gewist. De Langeleegte bewoners zitten nu 1 punt in de plus.

BV Veendam kende angstige momenten in Leeuwarden. De ploeg van trainer Stanley Menzo kreeg veel mogelijkheden en kansen, maar doelman Peter van der Vlag was in top-vorm. Werkelijk alle ballen ranselde hij uit zijn goal. De oud-Cambuur-doelman was niet te passeren, door zijn voormalige ploeg genoten.

Ondanks het fabuleuze optreden van Van der Vlag, speelde Veendam toch een goede wedstrijd. Lange tijd waren de ploegen gelijkwaardig. Maar in de tweede helft moest dus Van der Vlag al zijn talenten uit de hoge hoed toveren. En dat deed hij met verve, zodat de Cambuur-spelers er moedeloos van werden.

Toch kreeg Cambuur nog een geweldige kans, die rijp was voor een goal. Maar bij het zien van doelman Van der Vlag, schrok Cambuur-speler Koc zich een hoedje en schoot de bal over. Ook Veendam had nog pech toen Andrew Omoch een grote kans kreeg. Terwijl iedereen zich verzoende met een gelijkspel, was het de weer herstelde Kolder er als de kippen bij om de punten in Veendam te houden. Hoog en droog schoot hij het projectiel tegen de touwen. Eindstand: