BV Veendam liet zich makkelijk aftroeven

Door op zaterdag, 28 augustus, 2010 - 10:08

Door Jacop Kuipers

Hopelijk zullen de ´messen´ volgende week scherp zijn bij Veendam

ZWOLLE - BV Veendam heeft in en tegen FC Zwolle weer geen punten weten te bemachtigen. Het eerste duel in de nieuwe voetbaljaargang eindigde in een gelijkspel en in Velsen, tegen Telstar. De thuisbeurt van vorige week tegen Go Ahead Eagles eindigde in een 4-1 nederlaag. En zaterdag moest het dan toch gebeuren. FC Zwolle was de tegenstander in Zwolle. De Veendammers gingen er uiteraard met goede moed heen om een goed resultaat te boeken.
Niet alleen om de overwinning te pakken, maar ook om de 3 punten die Veendam nog in mindering heeft, weg te poetsen.

Nou van poetsen was geen sprake van, laat staan weg poetsen. BV Veendam verloor in Zwolle van de plaatselijke trots met 2-0. In het Oosterenkstadion in Zwolle waren beide ploegen voor rust aan elkaar gewaagd. De geelzwarten hadden pech toen Michael Jansen een vrije trap mocht nemen en scoorde 0-1. Maar hoogstwaarschijnlijk liep scheidsrechter Van der Graaf nog te slapen en keurde de goal af. Omdat hij nog niet had gefloten voor het nemen van de vrije trap.

Maar even voor rust kwamen de geelzwarten van een koude kermis thuis. Een FC Zwolle-speler liet een lange bal van zijn voet vertrekken en het projectiel landde op de rand van het strafschopgebied. Er waren weliswaar twee Veendam-spelers in zijn nabijheid, maar niemand greep in. Hij draaide gemakkelijk weg bij zijn belagers en zag Van der Haar aanstormen en op zijn schot had doelman Peter van der Vlag het nakijken. Onderweg werd het leer nog aangeraakt, waardoor Van der Vlag volkomen de kluts kwijt was: 1-0.

Na de hervatting dicteerde FC Zwolle de wedstrijd. Na 60 minuten werd het 2-0 voor de Zwollenaren. En weer ging de Veendam-verdediging niet vrijuit. Een harde lage voorzet vanaf de rechterkant werd door de Veendam-verdediging volkomen verkeerd beoordeeld. Van Polen liep heel gemakkelijk weg bij zijn bewakers en scoorde 2-0. Daarna probeerde Veendam nog wel wat. middels een paar wissels: Angelo Cijntje voor Anco Jansen en Alair Cruz Vicente werd vervangen voor Lars Lambooij. Maar het mocht helaas niet meer baten.

Na drie duels staat Veendam dus op een schamele punt. En als een mokerslag hangt de 3 punten nog om de nek van de geelzwarten. Als die punten maar eerst verdwenen zijn kan Veendam weer rustig ademhalen. Nou, volgende week moet het dan gebeuren. Een overwinning op FC Emmen. Veendam zal komende vrijdag de tanden moeten laten zien en de Emmenaren weer naar het Drentse bos sturen. Nee, volgende week moeten de ´messen´ worden geslepen. En vrijdagavond zullen ze scherp zijn.

Misschien kan Veendam-directeur Henk Eising (voormalig directeur van FC Emmen) nog wat informatie doorsluizen naar oefenmeester Joop Gall.