Sterk spelend BV Veendam verslaat FC Groningen

Foto's: Actafotografie.nl

SAPPERMEER Zaterdagmiddag heeft een sterk spelend BV Veendam grote broer FC Groningen in een goede wedstrijd met 2-1 verslagen, na een ruststand van 1-1. Bij de wedstrijd op het veld van HSC in Sappemeer waren zo'n 2.000 toeschouwers. Aan Veendam-zijde waren Niek Loohuis en Michael de Leeuw de schutters.

Veendam speelde met testspeler Szymon Kazmierowski in de ploeg. De Pool, onlangs 23 jaar geworden, is afkomstig van Polonia Warschau en deed het zaterdagmiddag goed als balvaste spits. Daarnaast speelde de 20-jarige Tsjechische centrale verdediger Pavel Cmovs mee. Hij wordt dit seizoen gehuurd van NEC, dat hem onlangs aantrok van Slavia Praag. Cmovs speelde zaterdagmiddag een solide partij.

De eerste wapenfeiten in de wedstrijd kwamen van FC Groningen, maar doelman Peter van der Vlag bracht enkele malen prima redding. In de 29e minuut opende Loohuis met een kopbal de score, uit een hoekschop van de linkerkant van het veld van Anco Jansen. De vreugde was maar van korte duur, want ruim een minuut later lag de bal aan de andere kant in het netje. Na een goede voorzet van Stenman haalde WK-ganger Enevoldsen de trekker over. Vlak voor rust was Garcia dicht bij een treffer, maar de bij FC Groningen teruggekeerde aanvaller wist aanvoerder Van der Vlag niet te verschalken.

Na ruim tien minuten in de tweede helft een vergelijkbare situatie: Garcia stormde op Van der Vlag af, omspeelde hem zelfs, maar schoot de bal in het zijnet. In de 62e minuut toonde De Leeuw zijn extra klasse door van 18 meter afstand te scoren: 2-1 voor Veendam. Hopelijk blijft de blonde Brabander behouden voor de geelzwarten want een vervanger met dezelfde klasse zal voor Veendam niet te vinden zijn.

In de rest van de wedstrijd had vooral FC Groningen nog wat kansjes, maar er werd niet meer gescoord.

Voor meer foto's zie de website van: Actafotografie.nl