Sport

BV Veendam wint in Borgercompagnie haar eerste oefenwedstrijd

VOETBAL - BV Veendam heeft afgelopen donderdag haar eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen, begonnen met een 7-2 overwinning op het Wiekens team. Gerard Wiekens is afgelopen seizoen gestopt als betaald voetballer bij de BV Veendam. Wiekens formeerde een elftal van oudgedienden, die in de eerste helft BV Veendam goed tegenstand bood. Na de thee speelde Wiekens bij zijn nieuwe ploeg Noordster. Na 90 minuten spelen won BV Veendam met 7-2 van dit combinatieteam. In de plaats van handeling was het voetbalveld van vv Borgercompagnie, waar BV Veendam ook traint.

Pas na 25 minuten kwam BV Veendam aan de leiding door de topscorer van de eerste divisie Michael de Leeuw. In deze eerste fase waren de vrienden van Wiekens niet de mindere. Vijf minuten later was het Marnix Kolder die 2-0 op het scorebord bracht. En daarna was het weer De Leeuw die 3-0 scoorde, op een assist van Kolder. De oud-speler van BV Veendam Josef Oosting deed ook nog een duit in het zakje door 3-1 te scoren, namens de vrienden van Wiekens. En de mooiste goal kwam van Anco Jansen, die middels een fantastisch schot de ruststand bracht op 4-1.

In de tweede helft was de nieuwe werkgever van Wiekens, Noordster, de tegenstander. Na 65 minuten ging Gerard Wiekens met een daverend applaus van het strijdtoneel af. Veendam bouwde de score door Lars Lambooij, de Tsjech Vasek Svoboda en de Duitser Rene Leive Johann, de score uit naar 7-1. Noordster-speler Kees Dun scoorde nog via een strak schot. Eindstand dus 7-2 voor BV Veendam. En het arbitraal trio had het niet moeilijk.

Het warme decor in het knusse Borgercompagnie werd musical opgeluisterd door De John Woodhouse van Veendam, namelijk Bertis Kor uit de gelijknamige plaats.