Zaalvoetbal Veendam

ZAALVOETBAL - Afgelopen week vielen de laatste beslissingen in de zaalvoetbalcompetitie van het seizoen 2009-2010. Na afloop van de bekerfinale werden vrijdagavond alle prijzen uitgereikt in een stampvol restaurant. MLS uit Zuidbroek won deze finale met 5-4 van Tapperij De Kater. De vele toeschouwers zagen een prachtige finale tussen twee technische teams, bekwaam geleid door Jan Rendering. Binnen vijf minuten stond De Kater al met 0-2 voor dankzij Slagveer en Schoemaker. Pas na een kwartier moest keeper Smit van De Kater zwichten voor een slim schotje van de snelle Hoffenkamp (1-2), die twee minuten later een fraaie assist afleverde bij Woldhuis (2-2).

Dit was ook de ruststand, mede doordat Woldhuis nog een schot op de doellijn pareerde. Direct na de rust zorgde Landkroon voor 2-3 na een vermeende handsbal. MLS toonde haar veerkracht en stond twee minuten later met 4-3 voor dankzij Brust en Woldhuis. De Kater gaf geen krimp. Halverwege de tweede helft schoot Schoemaker de 4-4 binnen en de 4-5 leek in de maak maar opnieuw werd de bal van de lijn gehaald. Een handsbal op de doellijn werd De Kater fataal; uit de toegekende strafschop werd het 5-4 door Buurke.

De wedstrijd om de derde en vierde plaats werd niet gespeeld omdat Ucarcars geen zin had om tegen OG Team te spelen en de hal verliet zich zonder af te melden. In de halve finale had Ucarcars met 2-5 verloren van MLS.
Scheidsrechter Rendering kon in de ogen van Ucarcars niets goed doen. De andere halve finale tussen De Kater en bekerhouder OG Team stond ook bol van de spanning. De Kater nam een 3-1 voorsprong maar OG Team kwam in de tweede helft sterk terug (3-3). In de laatste minuut frommelde Rik Venhuizen de beslissende 4-3 in het net.

Competitie
In de reguliere competitie werden ook de laatste twee kampioenen bekend. In klasse 2A werd TTK kampioen door in de laatste wedstrijd met 3-2 te winnen van naaste belager Kuiper, dat als tweede eindigde. In klasse 3A werd Horripilante kampioen dankzij een veel beter doelsaldo dan Fc Titanium.
Horripilante klopte De Ontmoeting 2 met 8-1 en Titanium was met 6-4 te sterk voor Keukenspectrum.

Overige uitslagen.
HK: OG Team- Jongen en Laan 0-5 (regl.), Sita- TIS Smid 2-2; 1A: Beste Hypotheek- Swieringa 5-14; 2A: Ontmoeting 1- Kuiper 2-10,
Buurke- Sandra 2-6, Smurfit- TTK 7-14; 2B: APG- QB 18-8, Van der Veen- Broekema 4-3, APG- Van der Veen 10-4, TOS- Veendam 1894 5-0, Jong en Laan 2- Prins Hendrik 1-6; 3A: Bar Meppel- Schuur 5-2, Van Ringh/GS 2- Maniacs 4-7.