Wildervank (zat)- VAKO 2-1 (gestaakt na 60 minuten)

Door op maandag, 29 maart, 2010 - 22:38

Door Jacob Kuipers.

VOETBAL - Na 60 minuten werd Wildervank (zat)-VAKO gestaakt. De ploeg van oefenmeester Edwin van Calker had op dat moment een voorsprong van 2-1. Scheidsrechter Van der Laan vond dat er onvoldoende acceptatie was van beide elftallen om de wedstrijd zonder schermutselingen uit te spelen. Leider Bert Minke van Wildervank vond dat er nog wel ruimte was om verder te spelen, na een afkoelingsperiode

Wildervank en VAKO speelden voor hun laatste kans om mee te doen voor de eerste plaats in de zesde klas van het zaterdagvoetbal. De eerste helft verliep gelijkwaardig, alhoewel er wel enkele overtredingen te constateren waren. Het is tenslotte voetbal, dus het is een contactsport. Overigens waren er wel een paar overtredingen die een gele kaart waard waren. Op slag van rust kwam Wildervank door Swama op een 1-0 voorsprong en 2 minuten later maakte VAKO gelijk:1-1. Een terechte stand volgens de leider van Wildervank.

Na de rust komt Wildervank goed uit de startblokken en al snel stond er een >2-1 voorsprong op het bord. En Be Perdok was de doelpuntenmaker. Na ongeveer 60 minuten wordt er een grove charge gepleegd door een speler van VAKO. >Volgens Minke was dit een donker rode kaart. Maar de scheidsrechter vond het geen overtreding. Direct na dit voorval wordt er een flinke overtreding gemaakt door Wildervank. "Hij gaat dan ook terecht op de bon", volgens Bert Minke.

Vervolgens ontstaat er bij de daarop volgende corner een opstootje waarbij er door beide kampen wordt geduwd en naar horen zeggen gespuwd. De daarop volgende corner wordt de keeper van Wildervank met een grove charge belaagd door een speler van VAKO.. Deze overtreding werd niet geconstateerd door de scheidsrechter en het spel werd niet stil gelegd, ondanks dat de keeper op de grond lag.

Dit was voor de scheidsrechter het moment om het spel te beƫindigen en de kleedkamers op te zoeken. .