Nedmag Flash verliest belangrijke punten

Door op dinsdag, 9 maart, 2010 - 15:25
VOLLEYBAL - Afgelopen zaterdag hebben de vrouwen van volleybalvereniging Nedmag Flash met 3-1 verloren van Donitas D3. Vooraf werd er veel verwacht van de wedstrijd, maar Nedmag Flash kon nooit kans maken op de winst. De eerst set ging slordig van start, er werden veel individuele fouten gemaakt en Donitas zette druk op het achterveld van de Veendammers. Halverwege de eerste set werden de rollen echter omgedraaid en nam Nedmag Flash een kleine voorsprong. Deze werd echter ook zo weer uit handen gegeven waardoor het einde erg spannend werd. Door eigen fouten won Donitas de set uiteindelijk met 29-27.

In de tweede doorgang was Flash niet bij machte om opnieuw te beginnen. Er werden wederom individuele fouten gemaakt en er werd rommelig gespeeld. Donitas had geen moeite om hiervan te profiteren en trok de set simpel naar zich toe.

In de derde set liet Nedmag Flash eindelijk een beetje zien wat het de afgelopen weken gedaan had. Er werd veel servicedruk ontwikkeld en de aanval van Donitas stokte. Er werd een forse voorsprong opgebouwd. Vervolgens ging echter spelverdeelster Evelien Matthijssen door haar enkel, waardoor er noodgedwongen gewisseld moest worden.

In tegenstelling tot wat je zou denken, bleven de Veendammers volleyballen en wonnen zonder al te veel moeite de set. Alle kansen lagen weer open. De opleving was van korte duur. In de vierde doorgang kon men geen vuist maken, de druk op het achterveld van Donitas viel weg en ging uiteindelijk verloren, met een 3-1 nederlaag tot gevolg.

Nedmag Flash bezet nu de 8ste positie in de derde divisie. Het blijft spannend rondom de negende t/m de vijfde plaats