Noofoe San jeugdjudo Norg

Door op zondag, 14 februari, 2010 - 22:39

JUDO - In Norg vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Noofoe-San toernooi plaats. Een toernooi voor de beginnende jonge wedstrijdjudoka's welke dit jaar met maar liefst 450 deelnemers erg goed bezet was.

Judo club Veendam had 14 jeugdjudoka's ingeschreven voor dit toernooi en allen stonden zij goed te judoen. In het eerste blok kwamen 4 judoka's in actie. Lars van Oostrum verloor zijn eerste 2 wedstrijden maar kreeg daarna door hoe hij zijn o-soto-gari het beste kon doen en scoorde 2 hele mooie punten. Michael Hofman won 3 wedstrijden, waarvan 1 met een schitterende harai-goshi en verloor er 2. Beide judoka's behaalden een vierde plaats. In dit blok ook nog 2 kampioenen. Esmay Buurmeijer stond lekker fel te judoen en dat leverde haar een fraaie eerste plaats op. Hetzelfde gold voor Charlotte Wolthers die veel fraaie punten scoorde.

In het tweede blok behaalden Dennis Roossien en Annelie Bultena een knappe derde plaats. Beiden wisten een antal wedstrijden met goed judo te winnen. Een vierde plaats was er voor Daniel Meijering. Daniel won maar liefst 4 wedstrijden (waaronder van de latere kampioen) en liet zien over een gave techniek te beschikken.

Ook in het middagblok prima judo van onze jonge judoka's. De altijd vrolijke Daphne Zijlstra won 4 wedstrijden met of een o-soto-gari of een ippon-seoi-nage. Een wedstrijd werd verloren van een sterke dame uit Friesland. Een keurige tweede plaats. Paul Hofman werd derde door met name in zijn laatste wedstrijden fel en aanvallend te judoen. Dit leverde een aantal mooie punten op. Larissa Bultena won van iedereen en niet met kleine scores maar met allemaal volle punten. Goed gedaan!

Joren Schoofs stond ook erg goed te judoen en won al zijn wedstrijden met een ippon behalve van een goede judoka uit Norg. Een prima tweede plaats.

In het laatste blok nog 2 judoka's. Bastiaan Jager deed voor het eerst mee aan een toernooi en liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Met fraaie beenworpen wist hij twee wedstrijden met een vol punt te winnen. De andere twee wedstrijden werden verloren waardoor Bastiaan op een uiteindelijke vierde plaats eindigde. Op dezlefde maat maar in een andere poule was Koen van der Beek in topvorm. een beenworp, een schouderworp of een heupworp het maakte Koen niet uit. Hij probeerde ze allemaal en met succes. Prachtige punten en een verdiende eerste plaats.

Het was erg leuk om de jeugd zo enthousiast in actie te zien. Voor iedereen was er een prijs.