Amateurvoetbalnieuws

Door op maandag, 7 december, 2009 - 09:50

Door Jacob Kuipers

Wildervank (zat)-Nieuw Ballinge 1-3
In een slechte wedstrijd verloor Wildervank (zat) met 3-1 van Nieuw Balinge. Beide ploegen konden het publiek niet echt vermaken op de verjaardag van Sinterklaas. Toch waren het de bezoekers die het grootste gedeelte van de wedstrijd in handen hadden. De elf van oefenmeester Edwin van Calker konden niet echt een vuist maken om de Balingers te verontrusten.

Nieuw Balinge had in de beginfase van de eerste helft een overwicht, maar gaandeweg de eerste helft herstelde Wildervank zich enigszins en zette de bezoekers onder druk. Op dat moment stond de thuisclub wel al met 1-0 achter, door een foutje van doelman Wolf van Wildervank. En schot van een Ballinger kwam tegen de paal en vervolgens liet hij de bal los: 0-1. Wie dacht dat Wildervank de door getrokken lijn in de tweede helft zou voortzetten kwam bedrogen uit. De potige gasten bouwden de voorsprong uit tot 0-2, via een losse flodder, die doel trof. Daarna kwamen de roodhemden nog met 3-0 achter en de wedstrijd was gelopen. Maar Wildervank-speler Glen Meijer redde de eer door 1-3 te scoren.

Wildervank staat in de zesde klasse op de 8ste plaats met 14 punten. Maar er is nog voldoende hoop. De tweede- en derde plaats is nog steeds in zicht. Zo dicht staan de ploegen bij elkaar. Er is dus nog van alles mogelijk.