Door op maandag, 30 november, 2009 - 23:49

Archief Foto

Tekst: Jacob Kuipers.
Foto's: Actafotografie.nl

LANGELEEGTE - Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Emmen had BV Veendam-trainer Joop Gall er alles aan gedaan om de tegenstander goed te analyseren. De technische staf van Veendam heeft Emmen in korte tijd voldoende kunnen voorbereiden op de ´pot´ tegen Emmen. Werkelijk alles hebben ze uit de kast gehaald, hoe ze de Drenten konden bestrijden. Het siert dus de staf van Veendam dat ze hun huiswerk goed hebben gedaan. Maar achteraf konden ze hun tijd beter besteden. Want, wat Emmen er in Veendam van bakte, was beneden alle peil. Zelfs een niet grootst spelend Veendam won moeiteloos met 3-0 van Emmen.

Score van Gerard Wiekens

De eerste helft konden de geelzwarten ´geen deuk in een pakje boter schoppen´. Veendam liep er lusteloos bij en het grootste deel van deze eerste part, hadden de bewoners uit de Zuid-Oost hoek van Drente zelfs een overwicht. Het was natuurlijk niet zo dat de elf van Joop Gall daar wakker van lagen, want ook Emmen kon de toeschouwers aan de Langeleegte niet warm krijgen. Het was voor Veendam maar goed, dat Marnix Kolder zijn ploeg in de 4e minuut op een 1-0 voorsprong zette.

Michael de Leeuw creëerde voor zichzelf ruimte op het middenveld en hij werd op rand 16 meter in de mangel genomen door een Emmen-speler. Een vrije trap was het gevolg en Kolder deed, zoals een spits het moet doen, namelijk scoren. Met een streep van een vrije trap liet hij doelman Harm Zeinstra kansloos. Daarna had Emmen een optisch overwicht zonder dat het gevaarlijk werd. Of het moet zijn dat de kopbal van Milos Malenovic net over de lat ging bij Veendam. En daarmee heb ik de eerste helft voldoende geanalyseerd, want het was te droevig om nog meer woorden hieraan vuil te maken.

Score van Erwin Buurmeijer

Na de hervatting kwam er een ander Veendam in het strijdperk. Joop Gall had natuurlijk ook gezien dat zijn ploeg in de eerste 45 minuten er zwalkend bij liep. Er was nog maar een minuut gespeeld of het werd 2-0 door Erwin Buurmeijer. Buurmeijer moet dit seizoen genoegen nemen met een rol als wisselspeler. En de Pekelder haalde metéén zijn gram. Hij kapte zijn tegenstander uit en scoorde met een prima schot. Veendam hield de druk op de ketel en dat betaalde zich uit in de 69ste minuut. Uit een hoekschop kopte routinier Gerard Wiekens, de nummer 3 op het bord: 3-0.

Sander Rozema

Er deed zich in de 67ste minuut nog een naar incident voor toen Michael de Leeuw en Sjors Paridaans koppend met elkaar in botsing kwamen. Paridaans werd per brancard van het veld gedragen. Daarna wisselde Gall nog Rene Wessels voor Tjeerd Korf, maar in de stand kwam geen verandering meer. Wat wel duidelijk was dat Emmen zich ernstig zorgen moet maken om niet te degraderen. Want wat de Drenten in Veendam lieten zien, was bij het amateurisme af.