Eerste overwinning Kisuma Flash Dames in 1e divisie A

Door op dinsdag, 17 november, 2009 - 19:20

VOLLYBAL - Na 6 wedstrijden gespeeld te hebben, was het eindelijk zover. De heren van volleybalvereniging Flash hebben zaterdag hun eerste overwinning behaald in de landelijke 1e divisie A. Er werd gewonnen met 3-2 van het Groningse Donitas.

Flash begon goed aan de wedstrijd. Er werd geconcentreerd gespeeld en Donitas werd onder druk gezet met een goed gesplaatste service. Daarnaast werd er af en toe een bal gepakt in de verdediging. Samen met een goed Side Out spelletje zorgde dit voor een duidelijke winst in de eerste set. Kisuma Flash won met 25-19. Deze goede lijn werd in het begin van de 2e set doorgezet. Flash kwam weer goed uit de startblokken. Er werd gelijk een grote voorsprong gepakt. Deze werd niet meer weg gegeven.

Doordat de spelverdeler van Donitas door z'n enkel was gegaan gingen de gasten een alles of niets spelletje spelen. De Veendammer heren wisten hier niet mee om te gaan. De derde set ging verloren met 23-25 en de vierde met 22-25.

Gelukkig herpakte Flash zich net op tijd en pakte alsnog de vijfde set met 15-12. Hiermee was de 1e overwinning een feit. Er werden weer 3 punten aan het totaal toegevoegd. Hierdoor is het team een plekje gestegen en staat niet meer op de laatste plaats. De volgende wedstrijd is de lastige uitwedstrijd in Apeldoorn tegen Dros Alterno.