Laatste kwartier dodelijk voor Veendam

Door op zaterdag, 7 november, 2009 - 14:21

EINDHOVEN - Het laatste kwartier werd voor BV Veendam fataal in de met 3-2 verloren uitwedstrijd tegen Eindhoven. En het begon allemaal zo mooi in de lichtstad.
De Veenkolonialen openden flitsend, middels een goal van Marnix Kolder (0-1). De toon was dus in de beginfase van de strijd al gezet. De meegereisde supporters gingen er in het diepe Zuiden eens goed voor zitten, want hun jongens hadden grote plannen. Vooral toen de geelzwarten de rust in gingen met een 1-0 voorsprong.

Maar in de 53ste minuut kregen de volgelingen van oefenmeester Joop Gall de deksel op de neus. Het was Eindhoven-speler Kantelberg, die zijn ploeg naast Veendam zette: 1-1. Daarna was er bijna de hele tweede helft geen doelpunt te bespeuren. En beide kemphanen begonnen aan de laatste/hete kwartier.

En dat pakte voor Veendam niet goed uit. Maar nog niet in de 74ste minuut toen Rene Wessels zijn ploeg op een 2-1 voorsprong bracht. ´Hossanna´, moeten de Veendammers waarschijnlijk gedacht hebben. Maar 2 minuten later kwam de thuisclub weer naast Veendam: 2-2. En 4 minuten voor het eindsignaal dompelde weer Kantelberg Veendam in diepe rouw. Eindstand dus 3-2 voor Eindhoven.