Kisuma Flash Heren verliest verre uitwedstrijd in Nijmegen.

Door op zondag, 11 oktober, 2009 - 23:18

Door Jacob Kuipers

VOLLEYBAL - Afgelopen zaterdag is het eerste herenteam van volleybal vereniging wederom niet in geslaagd de eerste overwinning te behalen in de 1e divisie A van het volleybal. Afgelopen zaterdag werd er met 3-2 verloren van Vocasa 2 uit Nijmegen. Zo blijft de ploeg wachten op de eerste overwinning.

Na een lange reis van 2 uur en 15 minuten, begonnen de Veendammers goed aan de wedstrijd. De passing was goed verzorgd waardoor de aanvallers goed in stelling gebracht konden worden. Hierdoor draaide de Side-out uitstekend. Op het einde van de set werden er ook nog een paar ballen geblokkeerd en verdedigd. Hierdoor werd de eerste set gewonnen met 22-25.

Tot 14-11 in de tweede set was Kisuma Flash nog steeds de bovenliggende partij. Toen stagneerde de pass in 1 rotatie. Vocasa serveerde 6 punten op rij. Hier kwam Flash niet meer bovenop. De tweede set ging dan ook verloren met 25-20. De derde set was een hele spannende set. Het spel ging heen en weer. Dan weer stond Vocasa een paar punten voor, dan weer Kisuma Flash. Op het einde van de set echter, waren het de Veendammers die net iets koelbloediger waren. De set werd gewonnen met 26-24.

In de vierde set was het Vocasa dat steeds de bovenliggende partij was.
Kisuma Flash kwam passend onder druk te staan en daardoor moesten er teveel ballen naar de buitenkant gespeeld worden. De buitenaanvallers kwamen er steeds minder makkelijk door. Ondanks de wissels, werd de set verloren met 25-19. In de 5e set kon het nog alle kanten op. 1 kleine inzinking aan Veendamse zijde was genoeg om de wedstrijd te verliezen. Er werd een kleine achterstand opgelopen halverwege de set en deze kon niet meer ongedaan gemaakt worden. De set werd verloren met 15-12.

Komende zaterdag staat voor Kisuma Flash eindelijk een thuiswedstrijd op het programma. Helaas niet in de eigen Parkstadhal. Deze is die zaterdag bezet.
Er word gespeeld in de Wildervanckhal. Om 15.00 uur. De tegenstander van dan is Olhaco uit Hoogeveen.