Overslaan en naar de inhoud gaan

'Museumplein oase van rust en sfeer'

Door op woensdag, 28 september, 2005 - 14:02
veendam - Het Museumplein in Veendam is geen ontspoord compromis, zoals de gemeente zegt, maar een oase van rust en sfeer, waar veel bezoekers van genieten. Dat zegt Wim Dussel, oud-voorzitter van verkeersorganisatie 3VO in Veendam.

Dussel maakte na de oplevering van het plein een film over de voor- en nadelen. "De aanbevelingen van vele pleingebruikers zijn serieus door de gemeente bekeken. Bij de voorgestelde maatregelen is men niet over een nacht ijs gegaan."

Dat ondernemers zich belazerd voelen, hebben ze volgens Dussel aan zichzelf te wijten. "Doordat sommigen wilden dat auto's voor hun deur konden stoppen, werden inderdaad allerlei compromissen gesloten. Het resultaat is een plein waarover veel Veendammers ontevreden zijn. Men wil een plein waar men rustig kan vertoeven en bij mooi weer gezellig op een terrasje kan zitten. De middenstand moppert als door het overbodige, drukke verkeer obers van de sokken worden gereden. Maar je hoort ze zeker niet klagen als het plein voor een evenement wordt afgesloten en hun terras lekker vol zit."

Dussel zegt te weten dat heel veel Veendammers, onder wie ook middenstanders, erg blij zijn met de eerdaags te nemen maatregelen.

Wilt u ook iets kwijt over het Museumplein? Mail dan naar louis.van. kelckhoven@hazewinkel.nl, of bel 0598-696643.