Door op vrijdag, 11 september, 2009 - 23:36

Door Jacob Kuipers
Archief Foto: Henk Gibcus

APELDOORN - BV Veendam heeft goede zaken gedaan in Apeldoorn. Uit tegen AGOVV werd met
3-2 gewonnen. Oefenmeester Joop Gall van BV Veendam was na afloop dan ook een tevreden man.

Voorafgaand was het niet vanzelfsprekend dat de geelzwarten zouden winnen in Apeldoorn. Want de laatste jaren was winnen een droomsenario. Veendam kwam al na 15 minuten op een achterstand op het kunstgras in Apeldoorn. Dat was een geweldige domper voor de geelzwarten.

Maar in de 30ste minuut scoorde Michiel Hemmen 1-1 in en de 61 minuut was het Anco Jansen, die 1-2 op het bord zette. Negen minuten later was het laatste man Nick Loohuis (Gerard Wiekens speelde niet, omdat de wedstrijd op kunstgras plaats vond), die met een harde kopbal, de doelman van AGOVV verschalkte (1-3).

En een kwartier voor tijd was er een misverstand tussen Vicente en doelman Peter van der Vlag en Vicente schoot in eigen doel.

Eindstand: 2-3. Een verdiende overwinning voor BV Veendam.