Nieuws

De Vries Transport Group overgenomen door Husa Transport Group



LLOYDSWEG - De Husa Transport Group gaat het failliete De Vries Transport Group in Veendam overnemen. Dat is maandag 7 september besloten. Curator mr. R. Holtz uit Groningen heeft bekend gemaakt dat daardoor 100 van de 285 medewerkers hun baan behouden.

"In de afgelopen twee weken hebben er veelvuldig gesprekken plaatsgevonden met verschillende partijen over een doorstart. Uiteindelijk bleek dat het aanbod van de Husa Transportation Group het meeste perspectief bood voor de continuïteit van de onderneming, de crediteuren en de werkgelegenheid in Veendam en omstreken", laat de curator weten.

In de nacht van zondag op maandag is er tot half vier in het kantoor van De Vries Transport Group, aan de Lloydsweg vergaderd. Mr. Holtz vervolgt: "De Husa Transportation Group is een groep van bedrijven die zich ten doel stelt uit te groeien tot een Europese regisseur van intermodale logistieke oplossingen met de modaliteit spoor als 'key-differentiator'.

Met vestigingen in Nederland, Duitsland en Zwitserland is de Husa Transportation Group een toonaangevende partij in de Europese markt voor railgoederenvervoer. De divisie Husa Logistic Services richt haar focus op het organiseren van intermodaal goederenvervoer. De divisie biedt, door het optimaal inzetten van de verschillende vervoersmodaliteiten, 'door-to-door' logistieke oplossingen voor het vervoer van zowel maritieme als continentale ladingstromen vanuit de havens en de belangrijke industriële gebieden in West- Europa naar het achterland.

"De activiteiten van De Vries Transport Group zullen worden voortgezet door IMS Veendam, een volle dochter van Husa Logistic Services."

Oudere werknemers
Mr. Holtz: "Husa zal de op Nederland gerichte activiteiten van De Vries Transport Group voortzetten. De werkgelegenheid is daarbij gegarandeerd voor 100 werknemers. Husa zal zich inspannen om werk voor 110 personen te behouden."

Bestuurder Jan Heilig heeft zich mede sterk gemaakt voor de oudere werknemers. De curator vertelt over het resultaat: "Er is voor werknemers die geboren zijn vóór 1950 een regeling getroffen, die maakt dat deze gebruik kunnen maken van een prepensioenregeling. In de bestaande markt is dat een goed resultaat."

Geldkraan
De Vries Transport Group is ten onder gegaan omdat de ING-bank de geldkraan heeft dichtgedraaid. In eerste instantie probeerde directeur Edwin de Vries zelf zijn zaak te redden, later heeft hij uitstel van betaling aangevraagd. Vanwege onderzoek door de curator heeft dit kort geduurd en is het faillissement aangevraagd en uitgesproken.


Reactie Plaatsen Of Bekijken....