K3 bezorgt Veenkolonialen denderende overwinning

Door op zondag, 16 augustus, 2009 - 14:28

Door: Geert Mollema

LANGELEEGTE - Het spitsentrio Korf, Klok en Kolder leverde BV Veendam vrijdagavond een dikverdiende overwinning op. De Veenkolonialen overrompelden in het eerste kwartier Fortuna Sittard volledig, waardoor de wedstrijd na dertien minuten al beslist was: 3-0. Uiteindelijk liepen de goed spelende Veendammers uit naar een zegen van 5-1.

Elf doelpunten in twee wedstrijden, drie punten en ruim aan kop. Zo luxe is Veendam nog nooit aan de competitie begonnen. Volgens de supporters is het voetbal ook al lang niet meer zo goed geweest als dit jaar.

Voor een volle Langeleegte, bijna vierduizend toeschouwers, gingen de Veendammers goed van start. Na twee minuten had het al 2-0 kunnen staan. Dit gebeurde echter niet, de toeschouwers moesten wachten tot de achtste minuut tot Gersom Klok de 1-0 kon binnentikken, na een goede individuele actie van nieuwkomer Tjeerd Korf, die later zelf voor de 4-0 aantekende.

Drie minuten later kon het publiek weer de banken op. Marnix Kolder, terug op het oude nest, maakte vanaf elf meter de 2-0, na een aanslag van Fortuna-goalie Grootaerts op de sterk spelende Gersom Klok. Resultaat, een gele kaart voor Grootaerts en een verdubbelde voorsprong voor de gelen.

Weer twee minuten later deed Kolder weer waar die goed in is: scoren. Zijn volley belandde via Sittard verdediger Grabovac in het doel. De 3-0 tussenstand bleek verder ook de ruststand.

Daarna moesten de Veenkolonialen wachten tot twintig minuten voor tijd tot het netje weer bolde. Een counter van de Noorderlingen belande via Kolder bij Korf, die kalm bleef en zijn werk deed: 4-0.

In de 83e minuut dolde Cruz Vicente de Fortuna doelman en zette ook zijn naam nog op teletekst: 5-0.

Traore deed vijf minuten nog iets terug voor Fortuna, waarmee de 5-1 eindstand bereikt was.