Veendammer judoka's kampioen in Zweden

Door op dinsdag, 2 juni, 2009 - 10:52

JUDO - Vorige week vertrok een delegatie wedstrijdjudoka's van Judoschool Veendam naar het zweedse Lund om daar deel te nemen aan de Budo Nord Cup en de aansluitende driedaagse trainingsstage. Aan het toernooi en de trainingsstage werd door bijna 1000 judoka's uit geheel Europa deelgenomen.

Trainer Marcel Joling vindt het belangrijk dat de judoka's ervaring opdoen met andere judostijlen en met name tijdens de trainingsstage kan er per judoka heel gericht technisch gewerkt worden. Daarnaast zorgt een dergelijke trip voor een geweldige teambuilding binnen onze club. De judoka's hebben zich weer goed ontwikkeld.

Tijdens het toernooi wisten de veendammer judoka's ook nog eens goed voor de dag te komen. Marco Brus werd kampioen door in de finale te winnen van de Deense kampioen. Elisabeth Meijer wist bij de dames -15 jaar al haar partijen met een vol punt te beslissen. Zilver was er voor de 14 jarige Yvette Soesbergen. Brons werd behaald door Amy Smit, die in de strijd om de derde plaats een flitsend punt scoorde.

Met een beetje meer geluk hadden de veendammers nog meer prijzen in de wacht gesleept. De judoka's Arnold Grol, Matteh Engels, Ingrid Engwerda, Cheanice Jakobs en Karlijn Jongen verloren nipt hun halve finale en vervolgens de strijd om het brons.