Voetbalwedstrijd leerlingen tegen leerkrachten Winkler Prins Veendam.

Door op vrijdag, 8 mei, 2009 - 21:07

Foto's: Henk Drenth

Voetbal laten we maar aan de leraren over.

VOETBAL - Donderdagmiddag 7 mei om 15.30 uur liepen de eindexamenleerlingen (nog) vol goede moed het voetbalveld op. De volle tribune zorgde voor de nodige aanmoedigingen en om 16.00 uur uur ging de wedstrijd van start.

Al na tien minuten werd het eerste doelpunt gemaakt: 1-0 voor de leraren. De toeschouwers waren echter van mening dat het buitenspel was. De leerlingen probeerden deze achterstand in te halen, maar raakten van de regen in de drup door een blessure van verdediger Nick Scholte.

Terwijl Nick van het veld werd weggevoerd, sprak coach Christiaan Hoiting zijn team moedige woorden toe en probeerde zo de teamspirit hoog te houden. De wedstrijd werd voortgezet, maar al snel viel het tweede doelpunt: 2-0 voor de leraren, veroorzaakt door een kopbal van de heer Onderwater waar de keeper van de leerlingen, Pim van Slooten, geen antwoord op had.

Maar de leerlingen kwamen terug: Patrick Jans scoorde en zorgde hierdoor voor een sprankje hoop. De hoop vervaagde echter weer toen het 3-1 werd voor de leraren.

Met deze stand gingen de teams de rust in. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter werd het spel hervat.

Junior Vos wist de bal een tweede keer achter in het net van de leraren te krijgen, maar een kans op een overwinning voor de leerlingen zat er niet meer in .

De heer Jager scoorde nog twee keer en door een hattrick van de heer Meuleman kwam het aantal doelpunten voor de leraren op acht. Dit leidde tot een eindstand van 8-2 waarna de leraren vrolijk op de foto gingen en de leerlingen ietwat beteuterd.

Ondanks deze nederlaag was het een geslaagde wedstrijd.