OG Team, Ucarcars, Winkler Prins en Old Stars naar halve finales zaalvoetval

Door op dinsdag, 31 maart, 2009 - 21:42

ZAALVOETBAL - Afgelopen vrijdag werden de vier kwartfinales van de beker gespeeld. OG Team, zonder de broertjes Vasse en Hesselink, had een stevige kluif aan eerste klasser MLS, dat binnen een week vier keer in actie kwam. De wisselstand was 1-1 door goals van Drent (OG) en Hovenkamp. Na de hervatting kreeg OG Team veel kansen maar kwam slechts op 2-1 via Ploeger. Nadat Woldhuis gelijk had gemaakt was het opnieuw Ploeger die voor 3-2 zorgde. Maar MLS gaf niet op; Buurke maakte er 3-3 van. Kevin Bijl zorgde tenslotte voor de winnende treffer voor OG Team (4-3).

Net zo spectaculair was het treffen tussen de beide hoofdklassers Ucarcars en 't Plein. Via drie goals van Atabas nam Ucarcars binnen tien minuten een 3-0 voorsprong. Lucas Mulder deed het nog sneller; binnen vijf minuten zorgde hij voor 3-3. Kevin Schuring was zo ongelukkig om de bal in eigen doel te schieten (4-3). In de tweede helft maakte Kevin zijn fout goed door met een prachtige lob vanaf eigen helft de uitgelopen keeper van Ucarcars te passeren (4-4). Het leek op penalty's uit te draaien tot vlak voor tijd Moreno na een snelle aanval Ucarcars de winst bezorgde (5-4). Voornoemde wedstrijden werden beide soeverein geleid door Jan Rendering die de gele kaarten op zak hield.

Winkler Prins kwam zonder te spelen in de halve finales omdat De Jong en Laan 2 verstek liet gaan. Als enige eerste klasser gaat Old Stars naar de halve finales. Tegenstander Bareveld 1 kwam er eigenlijk niet aan te pas. Na een 2-0 voorsprong bij rust, liep Old Stars verder uit naar een regelmatige 5-1 zege, mede dankzij drie goals van Uuldriks.

Loting halve finales
Keeper Op den Dijk van Gemeentegids verrichtte de loting voor de twee halve finales. OG Team ontmoet Old Stars en Ucarcars- Winkler Prins is het andere koppel. Deze wedstrijden worden op de finaleavond van 1 mei gespeeld met aansluitend de finale en de wedstrijd om de derde plaats.

Beenbreuk Richard Dijkema
Het is gelukkig heel lang geleden dat een speler per ambulance werd afgevoerd. Vrijdagavond was het helaas weer zover. Richard Dijkema van De Ontmoeting 2 liep na een stevige botsing met de keeper van ABF een breuk op in zijn rechter onderbeen.

Uitslagen competitie
HK: Winkler Prins- Ucarcars 1-3; 1A: APG- Jong en Laan 1 2-4, MLS- Van Ringh/GS 1 7-2, MLS- Beste Hypotheek 15-10, Univé- Old Stars 5-13, Beste Hypotheek- Gemeentegids 6-8, Akin Milano- Jelmer Klein 7-1; 2A: Veendam 1894- DWS Peijer 3-10, De Ontmoeting 1- Team 49-ers 0-2, Buurke- Sandra 2-7; 3A: Keukenspectrum- Schuur 5-1, ABF- Ontmoeting 2 1-6, Schuur- Broekema 3-8, Van der Veen- Van Ringh/GS 2 5-0, Gizom/Windt- Van Ringh/GS 2 3-4 en Ontmoeting 2- ABF gestaakt wegens beenbreuk.