Kisuma Flash Heren lijdt thuisnederlaag

Door op maandag, 19 januari, 2009 - 15:50
VOLLEYBAL - Afgelopen zaterdag heeft het eerste herenteam van volleybalvereniging Flash, voor het eerst in anderhalf jaar, een thuiswedstrijd verloren in de eigen Parkstadhal. Tegen de nummer 2 van de competitie, MAZ uit Meppel, werd een nipte nederlaag geleden van 2-3.

Kisuma Flash begon goed aan de wedstrijd. Ondanks 1 afwezige en 3 zieken werden de eerste 2 sets nog redelijk eenvoudig gewonnen. Er werd niet echt heel goed gespeeld door de Veendammers, maar op de belangrijke punten werden de ballen binnen de lijnen geslagen.

In de derde set namen de bezoekers uit Meppel een grote voorsprong, door een goede service druk. Het duurde de hele set voordat Kisuma Flash weer bij was. Op 23-23 was de stand echter weer gelijk. Op dat moment maakte Flash echter 2 cruciale fouten en ging de set alsnog verloren.

Kisuma Flash kon daarna niet meer de wedstrijd controleren. Daar waar de Veendammers in de eerste 2 sets de belangrijke punten maakte, was het nu MAZ die boven de 20, de belangrijkste punten maakten. Ook in de vijfde set was dat het geval. Hierdoor ging Kisuma Flash met 2-3 onderuit.

Door het verlies is het gat met de nummer 2, 1 punt kleiner geworden. Het gat is nu 7 punten. De volgende thuiswedstrijd is op 31 januari om 16.00 uur in de Parkstadhal. De tegenstander is dan Set Up 65 uit Ootmarsum