Overslaan en naar de inhoud gaan

Concours hippique Veendam van twee naar drie dagen

Door op woensdag, 3 augustus, 2005 - 13:35
veendam - De gemeente Veendam mag haar grote internationale concours hippique zijn kwijtgeraakt aan Zuidbroek, in alle rust en stilte groeit een nieuw paardensportevenement van allure. Het Parkstad Veendam Concours Hippique, dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door de landelijke rijvereniging en ponyclub Veendam e.o., gaat van twee naar drie dagen.

Verschenen twee jaar geleden nog 1000 combinaties aan de start, vorig jaar waren dat er 1200 en voor dit jaar verwacht de organisatie 1500 ruiters en amazones. "Vorig jaar hadden we echt het plafond bereikt voor wat betreft het aantal deelnemers", zegt Daphne de Vrieze, "daarom hebben we besloten om het evenement met een dag uit te breiden."

Dit jaar vindt het concours in Veendam plaats op 16, 17 en 18 september. Klapstuk wordt de 1.40 meter springrubriek op zondagmiddag, De Grote Rabobankprijs, waarvoor een nationaal deelnemersveld wordt verwacht.

De Vrieze noemt Borgerswold 'de ideale locatie'. "Het concours is gratis toegankelijk en in combinatie met het mooie weer, zorgde dat vorig jaar voor een recordaantal bezoekers."

Omgedoopt

Omdat de gemeente Veendam dit jaar 350 jaar bestaat, is het concours dit jaar omgedoopt tot Parkstad Veendam 350 Concours Hippique. De inschrijving sluit 21 augustus. Alle informatie op www.lrveendam.nl