Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ik heb tenminste nog nooit zoiets in Veendam bele

Door op maandag, 20 juni, 2005 - 21:04
'Ik heb tenminste nog nooit zoiets in Veendam beleefd'

veendam - Het midzomernachtfeest dat zaterdagavond en nacht in het recreatiegebied Borgerswold in Veendam werd gehouden, krijgt zeker een jaarlijkse herhaling. De organiserende stichting B4, een voorzetting van het Sixties-festival, was laaiend enthousiast over het feest. Dat gold ook voor de 2500 bezoekers, die op het muziekspektakel afkwamen. Volgens Ruud van den Heuvel van de organiserende stichting is het een feest geworden dat in Veendam zijn weerga niet kent.

"Ik heb tenminste nog nooit zoiets in Veendam beleefd", aldus Van den Heuvel, die sinds jaren bij de organisatie van diverse muzikale evenementen betrokken was. Het midzomernachtfeest concentreerde zich op het evenemententerrein, waar een tentencomplex was opgezet. Die stond, aldus Van den Heuvel, compleet op hun kop, vooral bij het optreden van Harry Slinger.

De Amsterdammer arriveerde te laat, maar compenseerde dat ruimschoots. "Na zijn optreden zat de stemming er voor honderd procent in." Slinger kreeg de tent plat met zijn versie van het Veendammer volkslied: Van Veendam noar Olle Pekel. Andere succesvolle optredens kwamen van de Engelse band De Zombies, de zangeres van eigen bodem Do en de groep Papa di Grazzi.

De stichting had een programma samengesteld, waarbij ieder genre aan bod kwam. Van den Heuvel zegt dat daarmee een waardige opvolger voor het roemruchte Sixties-festival is gevonden. "Over een paar weken gaan we met onze mede-organisatoren evalueren, maar het is nu al wel duidelijk dat we de basis voor een jaarlijkse traditie hebben gelegd."

De middernacht werd bereikt met een siervuurwerk, dat op het nabijgelegen strand bij het Koetshuis werd afgestoken. De inwoners van Veendam kregen dit gratis aangeboden door stichting Veendam 350. Het vuurwerk trok veel bezoekers, mede vanwege de perfecte weersomstandigheden.