Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwemvereniging Bubble organiseert voor de 46ste het Zechstein Zwemtoernooi

Door Redactie op vrijdag, 25 oktober, 2024 - 11:00


Foto Zwemvereniging Bubble 

Aankomend weekend, 26 en 27 oktober, staan zwembad Tropiqua en het Indoorcentrum weer in het teken van het internationale Zechstein Zwemtoernooi. Dit jaar organiseert Z&PC Bubble dit unieke toernooi alweer voor de 46ste keer. 

Aan de start verschijnen dit jaar 497 zwemmers van 25 verschillende zwemverenigingen die zich in hebben kunnen schrijven voor diverse zwemslagen, afstanden en estafettes. Gezien de ontwikkelingen waar de zwemsport de laatste jaren mee te kampen heeft, is de toernooicommissie zeer tevreden met dit aantal.

Sinds 2015 is Zechstein Minirals de hoofdsponsor van dit unieke toernooi. Eind april van dit jaar hebben toernooi voorzitter Bert Speijer en Rianne Hooiveld van Zechstein Minirals de samenwerking voor dit jaar weer bezegeld met een ferme handdruk.

Dit jaar liep de toernooicommissie tijdens de voorbereidingen tegen een aantal flinke uitdagingen aan. Gelukkig heeft zij de obstakels weten te overwinnen en kan op zaterdag 26 oktober in de vroege ochtend het startschot worden gelost. De eer om dit te doen is dit jaar aan André Folkers.  André is sinds een aantal maanden de nieuwe voorzitter van Z&PC Bubble. Voor hem is dit een mooie kennismaking met zijn vereniging.

Door uitgelopen werkzaamheden aan de Parkstadhal is deze voor het toernooi dit jaar niet beschikbaar. Met dank aan de beheerders van het Indoorcentrum, de brandweer en medewerkers van de gemeente Veendam zijn de ingediende plannen goedgekeurd. Dat betekent dat alle deelnemers en hun begeleiders dit jaar, met aanpassingen en aangescherpte regels, allemaal mogen bivakkeren in de Sorghvliethal. Het wordt krap maar het gaat lukken.

Elk jaar is het weer een hele klus om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen om het toernooi in goede en veilige banen te leiden. Tot het laatste moment was het spannend of het ook dit jaar zou lukken, maar dit is gelukt. Ook zullen er tijdens het toernooi leerlingen van de Winkler Prins en van de opleiding Sport & Beweging van het Alfa College in het kader van hun stage rondlopen. Met zoveel enthousiasme is succes van dit mooie en unieke toernooi gegarandeerd.

In verband met het toernooi is op zaterdag 26 oktober en zondag 27 oktober zwembad Tropiqua gesloten voor recreatief zwemmen.