Na vier kompetitieronden zijn de dames van Aeolus nog puntloos

Door Redactie op zondag, 20 oktober, 2024 - 18:46

Tekst | Foto's  Jack Molema

Na vier competitieronden komt er enige schifting in de stand op de ranglijst  van de eerste klasse dames van het zaalhandbal seizoen 2024-2025. Hoewel het lijkt als of iedereen van iedereen kan winnen beginnen zich de contouren van de kopgroep en de staart af te tekenen. Voorlopig horen de oranjehemden van Aeolus tot de staartgroep. Samen met Hurry Up 2 uit Zwartemeer zijn de Wildervankster nog puntloos.

F.H.C. uit Stiens was afgelopen zondag in de Wildervanckhal duidelijk de sterkste ploeg. Hoewel in het eerste kwartier beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht hielden, 4-5 stand na 13 minuten spelen, namen de Friezinnen in de slotfase van de eerste helft de controle over de wedstrijd over. Defensief kwam Aeolus tekort tegen de snelle gasten, die het vaak slordig balverlies afstraften met een doeltreffende snelle tegenaanval. Van speelhelft werd gewisseld met een 8-12 stand op het scorebord.

Een niet onoverkomelijke stand maar de eerste vijf minuten na rust beslisten de wedstrijd. Aeolus kreeg defensief geen grip op F.H.C. en zag de achterstand oplopen naar 8-16. Het Friese spel bleef sneller en bal vaster. Aeolus bleef zoeken naar de aanvallende mogelijkheden. Het ontbreken van een aantal vaste waarden, er werd kort voor de wedstrijd nog een beroep gedaan op een speelster van het midweekteam, zorgde er voor dat er vaak geforceerd gezocht werd naar de aanvallende oplossing. De aanwezige schotkracht uit de tweede lijn werd door de fysiek verdedigende gasten aan banden gelegd waardoor er meer dreiging via de hoeken en cirkelloper moest komen. Dat leverde een aantal kansen op maar onvoldoende om de wedstrijd in de slotfase nog spannend te kunnen maken. Het verschil bleef hangen rond de acht treffers die na vijf minuten in de tweede helft reeds was bereikt.
Aeolus sloot de wedstrijd op fraaie wijze doeltreffend af. Vanuit de tweede lijn werd de cirkelspeelster bereikt en deze benutte de gelegenheid om de eindstand op 19-28 te brengen.

In verband met de herfstvakantie zijn er komend weekend geen wedstrijden. De competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen SV Hoogersmilde. De gasten boekten dit weekend hun eerste zege door met 28-11 te winnen van Hurry Up.

Voor Aeolus ligt hier zeker de mogelijkheid om de eerste punten van het seizoen binnen te halen.

De wedstrijd begint op zondag 3 november om 11.30 uur.