Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziekvereniging Voorwaarts geeft sfeervol jaarconcert in De Kandelaar

Door Redactie op zondag, 20 oktober, 2024 - 13:47

Door Peter Panneman

Muziekvereniging Voorwaarts Veendam verzorgde zaterdagavond 19 oktober een sfeervol Jaarconcert in De Kandelaar Veendam. De avond werd geopend met het herkenbare thema van de tv-serie Family Guy, wat direct voor een vrolijke sfeer zorgde en het publiek enthousiast maakte.

Voor de pauze werden enkele trouwe muzikanten van de vereniging gehuldigd voor hun jarenlange inzet. Jubilarissen met 12,5 jaar (Karin en Marthijn Everts, Emma Ketelaar), 25 jaar (Evert-Jan Kamphuis en Leonie Ketelaar), 40 jaar (Freddy Stuiver en Fokkina Blom), en zelfs 50 jaar muzikale activiteit (Leo en Carla Claassen) ontvingen een speld met oorkonde van de bond KNMO.

Na de pauze volgde het koperensemble Goud Koper, dat de zaal in beweging bracht met eigen bewerkingen van Lay All Your Love on Me van ABBA en Shake It Off van Taylor Swift, waarbij het publiek enthousiast mee klapte. Vervolgens zorgde het saxofoonensemble Fiere Saxen voor een gevarieerd programma met onder andere Air van Bach en de tango Chocolate, wat bijdroeg aan de sfeervolle muzikale afwisseling.

Zangeres Leny Luitjens voegde met haar uitvoering van There You'll Be, begeleid door het orkest, een mooi en ingetogen moment toe aan de avond. Het concert werd afgesloten met een energieke uitvoering van September van Earth, Wind & Fire, waarmee de avond feestelijk werd afgerond.

Dankzij de live-uitzending van Parkstad Veendam konden ook thuisblijvers genieten van het concert. Hoewel de toegang gratis was, werden bezoekers aangemoedigd om een vrije gift te doen.

Muziekvereniging Voorwaarts Veendam kijkt terug op een geslaagde avond waarin muziek en gezelligheid centraal stonden. Volgend jaar viert de vereniging haar 105-jarig jubileum, een bijzondere mijlpaal die haar rijke geschiedenis onderstreept."