Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatiemarkt Winkler Prins druk bezocht

Door Redactie op vrijdag, 18 oktober, 2024 - 22:01

Door Peter Panneman

Winkler Prins organiseerde vanavond de jaarlijkse informatiemarkt vervolgopleidingen voor leerlingen die binnenkort een vervolgstudie, vakkenpakket of beroep gaan kiezen. Tijdens de zeer druk bezochte markt konden leerlingen en hun ouders kennismaken met vele vervolgopleidingen.

Vervolgopleiding kiezen
Judith Magnus, decaan mavo en docent wiskunde/biologie bij Winkler Prins, geeft aan: “Tegenwoordig is het voor leerlingen een behoorlijke uitdaging om een vervolgopleiding te kiezen. Het aanbod is enorm, zowel in Nederland als daarbuiten. Daarom organiseren wij jaarlijks een informatiemarkt vervolgopleidingen voor alle leerlingen van vmbo, mavo, havo en vwo uit de klassen 3 en hoger. Samen met hun ouders/verzorgers worden zij uitgenodigd voor de markt om zich te oriënteren op de mogelijkheden na de middelbare school. Zo gaf een aantal leerlingen afgelopen jaar aan dat ze op de informatiemarkt opleidingen hadden ‘ontdekt’ waar ze het bestaan niet van wisten maar waar ze wel razend enthousiast over waren. Juist door in gesprek te gaan met de voorlichters komen leerlingen erachter welke opleiding bij hen past.” 

Mbo-, hbo- en universitaire opleidingen 
Tijdens de informatiemarkt waren mbo-, hbo- en universitaire opleidingen uit het hele land aanwezig om leerlingen voorlichting te geven. Behalve voorlichters van de diverse opleidingen waren ook oud-leerlingen van Winkler Prins en andere studenten aanwezig. Zij deelden hun studie-ervaringen met de bezoekers.