Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokaal magnesium voor een gezonder Nederland

Door Redactie op donderdag, 17 oktober, 2024 - 12:49

In Veendam ligt de bron van een gezondheidsrevolutie: Zechsal. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het produceren van magnesiumproducten die hun oorsprong vinden in de oeroude Zechstein Zee, diep onder de Groningse bodem. Het verhaal van Zechsal begint in Veendam en reikt tot in heel Nederland en zelfs daarbuiten, waar hun producten bijdragen aan een gezonder en vitaler leven. In dit artikel verkennen we niet alleen het bedrijf, maar ook de rijke geschiedenis en het belang van magnesium voor de Nederlandse gezondheid.

De oorsprong van Zechsal

Zechsal haalt zijn magnesium uit een unieke bron: de Zechstein Zee. Deze oeroude zoutlaag, die 250 miljoen jaar oud is, ligt 1600 meter diep onder de bodem van Veendam. Zechsal gebruikt deze zeldzaam zuivere magnesiumbron voor het ontwikkelen van gezondheidsproducten. Het Groningse landschap en de nabijheid van deze natuurlijke bron maken het de perfecte thuisbasis voor het bedrijf. Hierdoor kunnen ze de puurste magnesium leveren.

Het unieke van Zechsal is hun toewijding aan het lokaal produceren van producten die landelijk en internationaal worden gebruikt.

Het verhaal achter Zechsal magnesium

Zechsal is opgericht in 2010 en in de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot dé magnesiumspecialist. Met puur magnesium als basis, innovatie als motor en een missie om bij te dragen aan een gezondere en meer ontspannen wereld. Magnesium is een van de meest essentiële mineralen voor het lichaam, betrokken bij honderden lichaamsfuncties, zoals het ontspannen van spieren, het verbeteren van slaapkwaliteit en het ondersteunen van de huid. Dit maakt het een belangrijk supplement voor mensen die een moderne, stressvolle levensstijl leiden.

De voordelen van magnesium

Magnesium speelt een belangrijke rol in diverse lichaamsfuncties. Het kan onder andere helpen bij:

  • Spierondersteuning: het ontspant spieren, vermindert krampen en bevordert het herstel na fysieke inspanning.
  • Verbeterde slaap: magnesium helpt de slaapkwaliteit te verbeteren door het zenuwstelsel te kalmeren en de productie van melatonine te ondersteunen.
  • Stressvermindering: het verlaagt cortisolniveaus, het hormoon dat met stress wordt geassocieerd, en helpt zo om spanningen en angst te verminderen.
  • Botgezondheid: magnesium ondersteunt de opname van calcium, wat essentieel is voor sterke botten.
  • Immuunsysteem: het versterkt het immuunsysteem door het lichaam te helpen bij het bestrijden van ontstekingen en infecties.

Toepassing van magnesium

Zechsal biedt magnesium aan in verschillende vormen:

  • Magnesiumolie: dit wordt direct op de huid gesprayd en helpt bij het verlichten van spierpijn en spanningen. Het is ideaal voor sporters die sneller willen herstellen en kan ook helpen om sneller in slaap te vallen.
  • Magnesiumvlokken: perfect voor een ontspannen bad, waarbij het magnesium via de huid wordt opgenomen en helpt bij het verminderen van stress en het verbeteren van de nachtrust.
  • Magnesiumgel: deze vorm wordt vaak gebruikt voor plaatselijke toepassingen, zoals bij pijnlijke spieren of gewrichten, en biedt directe verlichting.
  • Magnesium druppels: magnesium druppels kunnen nauwkeurig worden gedoseerd, wat belangrijk is omdat kleine hoeveelheden, verspreid over de dag, het beste effect geven.

Van Veendam naar de rest van Nederland

Ondanks de lokale productie, reikt de impact van Zechsal verder dan Veendam alleen. Het bedrijf heeft inmiddels een nationale reputatie opgebouwd dankzij de kracht van hun magnesiumproducten. Door heel Nederland en zelfs daarbuiten worden hun producten steeds meer gebruikt door mensen die zoeken naar natuurlijke oplossingen voor hun gezondheid. Er zijn inmiddels vele mensen die de voordelen van magnesium ervaren in hun dagelijks leven.