Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 Veendam stelt vragen inzake de noodopvang asielzoekers

Door Redactie op donderdag, 17 oktober, 2024 - 11:37

Door Peter Panneman

Onlangs heeft de fractie van D66 vragen gesteld aan het college van B & W Veendam over de noodopvang voor asielzoekers aan de Lloydsweg te Veendam.

Zo wilde D66 weten of er ook incidenten waren geweest, of er meldingen bekend waren van ongeregeldheden of incidenten waarbij de tijdelijke opvang betrokken was. En of het college al contact opgenomen had met omwonenden of ondernemers in de buurt van de locatie om te vernemen hoe de tijdelijke opvang ervaren wordt? Zo ja, wat zijn daar de uitkomsten van?

Naar aanleiding van deze vragen kwam het college van B & W Veendam met een schriftelijke reactie. Er zijn de afgelopen vijfenhalf maand nauwelijks incidenten geweest. De locatie kenmerkt zich als rustig en door een goede sfeer. Preventief zijn de eerste maanden straatcoaches ingezet Na de zomer zijn deze gestopt omdat de inzet geen toegevoegde waarde meer had.

Voor zover er incidenten zijn geweest, zijn die in het veiligheidsoverleg tussen politie en gemeente besproken. Geen van die incidenten hebben geleid tot een vervolgaanpak.

Samen met de locatiemanager zijn diverse omwonenden en ondernemers bezocht. Wij hebben daarvan teruggekregen dat er nauwelijks overlast ervaren wordt, aldus het college van Veendam in haar schriftelijke beantwoording.