Door Redactie op zondag, 13 oktober, 2024 - 18:09

Tekst | Foto's  Jack Molema

De dames van Aeolus hadden een druk weekend het afgelopen weekend. Op vrijdagavond speelde men de inhaalwedstrijd tegen SVBO en zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen SVWW op het programma. Beide duels gingen, net als het openingsduel van de competitie tegen Borger, verloren.

Eind vorig seizoen nam Aeolus afscheid van trainer/coach René Zuidema. Zuidema besloot na een lange handbal carrière als speler en trainer, er een punt achter te zetten. Hij werd in Wildervank opgevolgd door Dennis Müller. Müller is afkomstig van het Winschoter Blue Stars.
Voor aanvang van het seizoen werd hij geconfronteerd met een vertrekkende en een geblesseerde keepster, twee vertrekkende speelsters en twee speelsters in blijde verwachting. Dit had een aantal noodzakelijke omzettingen en het missen van ingeslepen routines tot gevolg.

Tegen Borger bleef de nederlaag beperkt tot 5 treffers (32-27). Na een goede eerste helft nekte het gebrek aan ervaring de oranjehemden. De vrijdagavondwedstrijd tegen SVBO opende Aeolus aarzelend maar gaande weg de eerste helft kreeg het meer grip op het spel van de ploeg uit Barger Oosterveld. In de slotfase van het eerste half uur werd echter het initiatief weer uit handen gegeven. Weliswaar ging men nog met een 14-13 voorsprong de rust in maar in de beginfase van de tweede helft pakte SVBO de draad op en slaagde Aeolus er niet in om weer de aansluiting te vinden. De thuisploeg bleef steken op een achterstand van 2 treffers. De jacht op de aansluitende treffer was ongeorganiseerd terwijl men defensief het spel niet meer op orde kreeg. Arbiter van Heel blies voor het einde van de wedstrijd op het moment dat er een 26-28 stand op het scorebord stond.

Zaterdagavond moest Aeolus op bezoek bij het andere oranje, SVWW uit Westerbork.
Op het moment dat aanvoerster Hedy Oostenbrink de score voor Aeolus opende had de thuisploeg al drie keer het net weten te vinden. Vervolgens waren het opnieuw de Drentse dames die de bordjes deden verhangen. Zoekende naar de mogelijkheden om zelf tot scoren te komen bleef voor Aeolus het echte resultaat uit. Het verschil tussen beide teams bleef groeien. Aeolus knokte voor wat het waard was en in de slotfase van de eerste helft had ook keepster Beau Kuik met een fraaie redding haar aandeel in het beperken van de achterstand. De teams wisselden van speelhelft met 15-6 op het bord.
In de tweede helft hervond Aeolus zich enigszins. SVWW kon in de eerste fase van die tweede dertig minuten het verschil niet uitbreiden. Het verschil bleef op 10 treffers hangen. Een prima fase van Aeolus met twee treffers van Hedy Oostenbrink en een treffer van Irene Mik zorgde voor een ietwat dragelijker stand, 20-10. SVWW wist de verdediging op orde te krijgen en daarmee een prima basis te leggen voor een slotfase waarin Aeolus tot nog drie treffers kwam. De Börkers stelden met een eindstand van 27-16  de punten veilig.

SVBO heeft met de volle winst uit 3 wedstrijden de leiding genomen in de competitie samen met V en S voor een groep van vijf ploegen met twee overwinning uit 3 duels. Een van die vijf ploegen is het Friese F.H.C. uit Stiens. Deze ploeg is aanstaande zondag in de Wildervanckhal de volgende tegenstander van Aeolus. De wedstrijd begint om 11.30 uur.