Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar Dijkhuizen 60 jaar getrouwd

Door Redactie op woensdag, 9 oktober, 2024 - 15:02

Door Bert Woltjes

Vandaag 9 oktober is het echtpaar Johan (80) en Alie (77) Dijkhuizen 60 jaar getrouwd. Burgemeester Annelies Pleyte feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Veendam op hun huisadres vergezeld van een grote bos bloemen en een kopie van hun trouwakte.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet bij een bushalte aan de Van Beresteijnstraat, waar Alie op de bus stapte naar haar toenmalige woonplaats Wedde en Johan met een bakfiets vol met post klaar stond om deze post mee te geven aan de chauffeur van de bus naar Assen. 

Johan was reeds op zijn 15e bij de post begonnen en heeft dit 40 jaar volgehouden. Later was hij taxichauffeur bij een uitvaartonderneming waarvoor hij ook drager was. Verder was hij materiaalman bij vv Veendam 1894 en stond daar ook achter de bar van de kantine. 

Mevr. Dijkhuizen werkte bijna 30 jaar bij RDW en 4 jaar bij verzorgingstehuis Open Haven in Veendam en was nog enige tijd als vrijwilliger werkzaam bij het A.G. Wildervankhuis. 

Na hun huwelijk in het gemeentehuis van Blijham woonde het echtpaar vanwege het woningtekort eerst nog 1,5 jaar bij haar ouders in Wedde. Daarna verhuisde men naar Veendam waar ze onder meer 54 jaar aan de Langeleegte hebben gewoond.

Het echtpaar kreeg 2 kinderen (een jongen en een meisje), 6 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.