Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen OBS De Viermaster en burgemeester Annelies Pleyte ontbijten samen

Door Redactie op dinsdag, 8 oktober, 2024 - 18:25

Door Bert Woltjes

Deze week is de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Burgemeester Annelies Pleyte ontbeet dinsdagochtend in de raadzaal samen met leerlingen van groep 6a van OBS De Viermaster uit Veendam.

Het burgemeestersontbijt maakt deel uit van de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Zo’n 245 gemeenten in heel Nederland nemen aanstaande week deel aan het burgemeestersontbijt. Burgemeester Annelies Pleyte had de leerlingen van OBS De Viermaster uitgenodigd om te komen ontbijten. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen praatte over het belang van gezond ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? Ook bakker Riedstra was aanwezig om met de kinderen in gesprek te gaan. 

Het Nationaal Schoolontbijt
Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats op verschillende plekken in Nederland, in samenwerking met gemeentes, bakkers en scholen in heel Nederland. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt en vindt plaats tijdens de Week van Ons Eten waarin bewust genieten van goed en gezond voedsel centraal staat. Het is een kans om het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen.