Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste etappe Pronkjewailpad gestart in Veendam

Door Redactie op zaterdag, 5 oktober, 2024 - 10:31



Het Pronkjewailpad is een prachtige ontdekkingstocht door Groningen, ook wel de 'individuele' Tocht om de Noord genoemd. Jaarlijks wordt van april t/m oktober elke eerste zaterdag van de maand een 'Etappe van de maand' geopend. De laatste van dit jaar was vandaag (zaterdag 5 oktober) en er werd gestart vanaf Grandcafé vanBeresteyn aan het Museumplein in Veendam. 

Voor wie dat wou was er op deze openingsdag een gezamenlijke groepsstart mogelijk. Er werd met de klok mee gelopen en daarbij ging het langs Zechsal, de Heemtuin en het Veenkoloniaal Museum.

Kennismaken met het Pronkjewailpad 
Het Pronkjewailpad bestaat uit verschillende routes van ca 250 kilometer en is geopend van april t/m oktober, iedere donderdag t/m zondag. In die periode bepaal je zelf wanneer, hoe vaak en hoe ver je wilt lopen. Is 250 kilometer (nog) een te grote uitdaging maar wil je wel kennismaken met wandelen op het Pronkjewailpad? Doe dan eens mee aan de 'Etappe van de Maand'. Deze heeft een lengte van ongeveer 15 - 20 km. Elke maand opent een nieuwe etappe waarbij je in die maand nog eens extra wordt verrast door de gastvrijheid van de pronkjewailposten. Thema in 2024 was 'Ontdek de iconen van Groningen'. 

Voor meer informatiepronkjewailpad.nl.